Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

turuncumsu MUKUSLU DIŞKI, Bağırsak tüberkülozu?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kabızlık (Konstipasyon) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: turuncumsu MUKUSLU DIŞKI, Bağırsak tüberkülozu?
#4424
turuncumsu MUKUSLU DIŞKI, Bağırsak tüberkülozu? 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Merhaba,
Anlatacağım şikayetimin, tedavi önerisine girmesinden korkuyorum. Ancak yine de, fikir verebilirseniz çok memnun olurum.
Ben 2011 yılında, burslu olarak Fransa'da okudum, bir öğrenci yurdunda kaldım. Tek kişilik, 9 metrekarelik bir odadaydım. Tuvalet ve banyom vardı. Ancak, benden bir gün önce bu odadan ayrılan Cezayirli bir kız, bağırsak ve akciğer tüberkülozu hastasıydı. Yurt görevlileri, bu hastalığın bana geçmeyeceğine dair garanti verdiler. Odamı değiştirmeme izin vermediler. Çok ırkçıydılar. Ben o tuvaleti mecburen kullandım. Aylar sonra, bende bağırsak rahatsızlıkları başladı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen, gittikçe kötüleşiyorum. Şikayetlerim şunlar:
1)Ya kabız ya ishal oluyorum. Siyaha benzeyen, sert dışkı yapıyorum. Ya da ishal yapıyorum. Ayrıca, koyu turuncu renginde mukuslu dışkı geliyor. Kakamı yaparken ıkınıyorum, çok zorlanıyorum, ağlayasım geliyor. Elimi dışkı deliğime sokup, dışkımı elimle çıkartmak mecburiyetinde kalıyorum. Korkunç bir şey bu.
2)Şu an işsizim, bu yüzden devlet hastanelerine gittim. Maalesef size muayene olamam. Bir doktor, bana karın ultrasonu çekti, İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) teşhisi koydu. Devlet hastanelerinde doktorlar; basit kan tahlili yapıp güle güle diyorlar. Hiç ilgilenmiyorlar. Keşke param olsaydı, size gelirdim. Bir kan tahlilimde, HCT, PDW, RBC ve HGB düşüklüğüm var. RDW yüksek çıkmış. Sonraki bir kan testimde ise diğerleri düzelmiş, HCT düşük çıkmaya devam etmiş.

Mukuslu dışkıdan bir türlü kurtulamıyorum. ............................. yoğurt yiyorum, fayda etmiyor. KArın şişkinliğim var. 2012 senesinde, korkunç karın ağrıları çekiyordum. Bu karın ağrılarım düzeldi. Ancak, mukuslu dışkım geçmedi. Hemoroid'den şüpheleniyorum. Sizce hemoroid olabilir mi? Dışkı yaparken, elimi deliğe sokunca yuvarlak sert bir şeylere dokunuyorum. 2 sene önce Kolonoskopi çektirmiştim, normal çıkmıştı. Sizce, tekrar çektirmeli miyim? Ayrıca, geceleri soğuk soğuk terliyorum, uyanıyorum. Hapşırıyorum. Sabahları uyanınca sanki hiç uyumamışım gibi, halsiz hissediyorum. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? İş bulur bulmaz, size muayeneye geleceğim. Ama, şu an için devlet hastanelerine gidebilirim. Emekli babamdan kalan SGK'm var. Bana önerilerde bulunabilirseniz size minnettar kalırım. Çünkü gerçekten çok acı çekiyorum; bir daha sağlığımın düzelip düzelmeyeceğini bilmiyorum. Henüz 28 yaşındayım. Ama, 3 senedir bağırsaklarım beni mahvetti. Günlük hayatımı da kötü etkiledi. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. :unsure: İyi günler.
Bagirsakicin (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 20/08/2014 17:37 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#4425
Cvp:turuncumsu MUKUSLU DIŞKI, Bağırsak tüberkülozu? 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Bazen kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), bazen ishal şeklinde dışkılama alışkanlığınız, mukuslu dışkılama, dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html), parmak yardımı ile dışkılama, karın ağrısı (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/karin-agrisi.html), karın şişkinliği (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/karin-siskinligi.html), gece terlemeleri, halsizlik vb. yakınmalarınız nedeni ile yapılan kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkikinde bir sorun belirlenmemiş ve huzursuz bağırsak sendromu veya İBS (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...girsak-sendromu.html) tanısı almışsınız. Öncelikle, bu kadar detaylı yakınmaların varlığında size sanal ortamda tanı konulabilmesi hayli zor ve sizin benim gibi bir cerrah yerine bir İç Hastalıkları Uzmanı’na muayene olmanız gerekir. Yurt çapında devlete ait tüm tıp fakültelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde ve devlet hastanelerinde SGK kapsamında ek bir ücret ödemeden, bu hizmeti alabilmeniz mümkündür. Acil şifa dleğimle.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1