Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

kabızlık ve ağırlık kaldırma
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kabızlık (Konstipasyon) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: kabızlık ve ağırlık kaldırma
#4485
kabızlık ve ağırlık kaldırma 9 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
İyi çalışmalar hocam eski hastalarınızdanım ve kısa bir sorum olacak. Yaşım 43. 3 yıl önce ishalden dolayı kolonoskopi yapıldı ve sonuç temiz çıktı. Polip dahi çıkmadı.

Şu anda kabızlığım var. 2 haftaya yakındır rahat bir şekilde ve tam olarak dışkılayamamaktayım. Sadece uzun oturuşlar sonucunda ıkınmadan küçük parçalar halinde büyük abdestimi yapabiliyorum.

Bu süreçte hayatımdaki değişiklikler: 2 haftadır izinliyim ve beslenme düzenim değişti. Biraz stresli bir konu yaşadım, yaşıyorum. Bir de yaklaşık 1 aydır ağır halter çalışmaları yapmaya başladım.

Ağır kaldırmak kabızlık nedeni olabilir mi?

Çok teşekkürler.

Saygılarımla,
desperado10 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#4486
Cvp:kabızlık ve ağırlık kaldırma 9 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, öncelikle merak ettiğiniz noktaya yanıt vererek açıklamama başlayacağım. Ağrılık kaldırma sonrasında kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html) geliştiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Üç yıl önce yapılan kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkikinde bir sorun belirlenmediğini, ancak yoğun bir stres sonrasında iki haftadan beri dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) ve dışkının tam boşalmaması (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskinin-tam-bosalmamasi.html) gibi sorunlar yaşadığınızı belirtmişsiniz. Ağırlık (halter vb.) kaldırma oluşabildiği bilinen sorunlar basur (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/hemoroid-basur.html) ve makat sarkmasıdır (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektal-prolapsus-makat-sarkmasi.html). Mevcut sorunlarınız ise başlıca: huzursuz bağırsak sendromu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/irritabil-huzursuz-bagirsak-sendromu.html), soliter rektal ülser sendromu (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/soliter-rektal-ulser-sendromu-2.html), basur (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/hemoroid-basur.html), makat yırtığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-catlak-anal-fissur.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektal-prolapsus-makat-sarkmasi.html), kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), anismus (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html), bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), makat kanseri(www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), bağırsağın divertiküler hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...kuler-hastaligi.html), vb. nedenlerle görülür. Bu tür durumda incelemelere detaylı bir makat muayenesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makat-muayenesi.html) ve anoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/anoskopi.html) tetkiki ile başlanır. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 10/10/2014 15:40 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1