Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Kıl Dönmesi Sorunsalı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Kıl Dönmesi Sorunsalı
#3763
Kıl Dönmesi Sorunsalı 10 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
hocam merhaba. bundan 8 ay önce kuyruk sokumunda iltihap şikayetinden askeri hastaneye gittim. doktor kıl dönmesi ve ameliyat teşhisi koydu. ancak şehir dışında okuduğum ve zamanım olmadığı için olamadım. daha sonra şubat ayında eve döndüğümde bu sefer devlet hastanesine gittim. doktor yine kıl dönmesi teşhisi koyup ameliyat gerektiğini söyledi. ancak yine yeterli zaman olmadığı için ameliyat ertelendi. artık okul bitti. uzun süre evdeyim. ve bugün tekrar başka bir doktora gittim. bu farklı üçüncü doktordu. (eskişehirde yaşıyorum ve devlet hastanesindeki doktorları araştırdığım kadarı ile çok iyiler) doktor muayene etti ve ameliyata gerek görmediğini belirtti. kendisinin herhangi birşey(kıl,tüy vs.) görmediğini belirtti. daha önceki muayenelerimden bahsettim. daha önceden iltihaplandığını ama şuan herhangi bir sorun olmadığını söyledi. o bölgeyi temiz tutmamı ve tekrar iltihaplanırsa gelmemi söyledi. istersen iğne ile aralayıp bakabilirim ama canın yanar dedi. olmayan birşey içinde gerek yok dedi. vücudum için de herhangi bir olumsuzluğu olmayacağını belirtti. benim korkum tam okulların açılacağı sırada tekrar böyle birşey olması.(4-5 aydır herhangi bir sorun yok ne kanama ne ağrı) çünkü yine zamanım olmayacak. çok kafam karıştı ne yapmalıyım sizce ? bölgeyi tarif edecek olursam : tam kuyruk sokumu bölgesinde, gözlemlerime göre 0,2-0,3 cm uzunluğunda gözüken bir siyahlık var. üstünde de tam emin olmamkla birlikte birkaç küçük iğne ucu gibi delik var(yine söylüyorum tam emin değilim.). pek şişlik olduğu söylenemez. kıl dönmesi değilse o siyahlık nedir o zaman ? ( benim düşüncem ve araştırdıklarıma göre kıl dönmesi var. ama son gittiğim doktorun öyle söylemesi kafamı karıştırdı.)
junior (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3764
Cvp:Kıl Dönmesi Sorunsalı 10 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
ikinci gittiğim doktora yarın tekrar gideceğim (yani devlet hastanesine ilk gidişim). muhtemelen yine aynı teşhisi koyacak ama son gittiğim doktorun da teşhislerinden bahsedeceğim ona.

ameliyatı karydakis yöntemi ile yaptıklarını söylemişti. bunun avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
junior (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3765
Cvp:Kıl Dönmesi Sorunsalı 10 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Kıl dönmesi hastalığının ameliyatsız (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/kil-donm...yatsiz-tedavisi.html) ve ameliyat ile (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/kil-donm...pilonidal-sinus.html) çözümü mevcuttur. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ameliyat önerilen bir hastaya ameliyatı ile ilgili açıklamaları farklı bir hekimin değil, bizzat ameliyatı gerçekleştirecek olan hekimin yapması gerekir. Ameliyat teknikleri, cerrahlar, veya merkezlerin sonuçları birbirinden farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle, cerrahlar ameliyat öncesinde hastalarına ameliyat tekniklerin farklılıkları, avantaj ve dezavantajları ve olası komplikasyon oranları hakkında bilgilendirirler. Lütfen size ameliyat öneren cerraha veya cerrahlara başvurunuz ve mevcut sorularınızı kendisine aktarınız. Şayet ikinci görüş almak için kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 20/06/2013 23:16 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1