Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Tekrar eden Kil Donmesi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Tekrar eden Kil Donmesi
#998
Tekrar eden Kil Donmesi 14 Yıl önce Karma: 0  
Iyi gunler Korhan Bey,

8 ay once Flap Yontemi ile Kil Donmesi ameliyati oldum.Rahatsizlik zannedersem yeniden nuks etti.3-4 gun once hafif agrilar ile baslayan rahatsizligim son 1 gundur daha agrili bir hal aldi.Kontrol ettigimizde daha onceden kil donmesi olusan bolgenin ameliyat bitis noktasinda, makat bolgesine yakin olan bolgede yeniden bir cukurlasma olusuyor gibi.Koyu bir leke biciminde gorulen bolgede belirrtigim gibi agrilar basladi.Bolgeyi temizlemek istedik belki bu nedenle belkide daha onceden olusmus baska bir neden ile emin olamiyorum hafif bir kanama oldu.Bunun yanisira bolgenin ortasinda sanki disa donuk bir uc var. Bir iltihap noktasi baslangici gibi goruluyor.Herhangi bir koku yok.

Belirtmek isterim ki rahatsizligimla ilgili bu bilgiler benim kendi goruslerime dayaniyor.Bununla ilgili size suan icin herhangi bir doktordan aldigim yorumlari iletemiyorum. Zannedersemde bu kisa sure icinde de mumkun olmuycaktir.Ingilterede ki saglik sistemi icersinde bu rahatsizligimin teshisi bile muhtemelen yaklasik 2 ay gibi bir zaman alicaktir, daha onceki deneyimlerimden biliyorum.

Beni endiselendiren, bu surenin uzamasi halinde rahatsiligin ilerlemesi.Rahatsizligimi ve asamasini tam olarak ifade edebildim mi bilemiyrum? Size gore bu asamada hemen mudahale edilmelimidir yoksa 1 ay kadar bekleme sansim var mi? Birde bu asamada olan bir kil donmesinde ameliyatsiz bir cozum yolu var mi?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Kaya (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#999
Cvp:Tekrar eden Kil Donmesi 14 Yıl önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, yazdıklarınızdan 8 ay önce kıl dönmesi nedeniyle İngiltere’de flep rotasyon tekniği ile ameliyat olduğunuz ve bir günden beri de kuyruk sokumunuzda ağrı ve yaranın alt ucundan kokusuz bir akıntı olduğunu ifade ediyorsunuz. Bence öncelikle burada panik yapacak ve acele edecek bir durum yok, kan gelmesi o bölgeye ait derideki bir çatlak, makat bölgesinde bir basur (hemoroid) vb. farklı nedenlerden de olabileceği gibi kıl dönmesi sorununuz ile de ilgili olabilir. Sizin haklı olarak endişe ettiğiniz, kıl dönmesi sorununuz ile ilgili bir nüks durumu olduğunu varsaysak bile ben şu an acil bir durum olacağını düşünmüyorum. Kıl dönmesi ile ilgili tek acil durum apse oluşumudur, ki bu durumda apse antibiyotik veya cerrahi boşaltma gibi bir teknikle uzaklaştırılır. Burada en uygun yaklaşım, ameliyatınızı gerçekleştiren cerrahtan bir randevu alarak ona muayene olmaktır. Benim sanal ortamda size bir ay bekleme şansınız var veya yok gibi bir fikir verebilmem mümkün değil açıkçası, ancak yukarıda da belirttiğim gibi acil olmasa da, bir Genel Cerrahi Uzmanı muayenesinden geçmeniz uygun olur. Muayene sonrasında sizin durumunuzun uygun olması halinde size lokal tedavi uygulanabilir. Web sitesinin birçok bölümünde hasta yorumlarından görebileceğiniz gibi ameliyat sonrası nüks eden birçok olguya bu teknik koşulların uygun olması halinde uygulanabilmektedir. Umarım açıklamalarım sizi rahatlatmaya yeterli olmuştur.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
www.kildonmesisikayeti.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1000
Cvp:Tekrar eden Kil Donmesi 14 Yıl önce Karma: 0  
Hizli cevabinizdan dolayi cok tesekurler. Yanitiniz kesinlikle endiselerimi azaltti ve beni rahatlatti.

Tekrar cok tesekurler.

Saygilarimla
Kaya (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1