Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Geçmeyen makat akıntısı ve makat fistülü
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Geçmeyen makat akıntısı ve makat fistülü
#3102
Geçmeyen makat akıntısı ve makat fistülü 11 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Sayın Hocam,

Yaklaşık 25 yıllık fistül hastalığı geçmişim var. İlk ameliyatım 1994 yılında oldum. Ameliyat sonrası zaman zaman apse yaparak tekrar fistül oluştu. 2004 yılında makatımdan sürekli bir akıntı gelmeye başladı ve sürekli pet kullanmaya başladım. Ve İkinci kez ameliyat olmaya karar verdim 2007 yılında İzmir’ de ikinci ameliyatımı oldum. Ameliyatım rahat geçti fakat aradığım şifayı maalesef bulamadım. Fistülün dışarıdaki ucu tamamen kapandı ve makatımdan gelen kötü kokulu iltahabi akıntı maalesef geçmedi.
Geçen yılın sonunda ............................... üniversitesi gastereontoloji bölümüne başvurdum sabep başka olabilir mi diye. Kolonoskopi yapıldı fistül ağzı görülemedi bunun üzerine MR tetkiki yapıldı perianal bölgede sağ posteroleteral kesimde en geniş yerinde 25 mm uzunluğunda ve 4 mm kalınlıkta fistül traktı görüldü.
Sizi de takdir edersiniz ki özel ihtisas isteyen bir konu olduğu için burada ameliyat olmaya burada karar veremedim.
İstanbulda yaşamıyorum ve İnşallah 3. ve sifa bulacağım bir ameliyatı size olmak istiyorum. Sizden öğrenmek istediğim;
Özel sağlık sigortamın imkanlarından faydalanabilir miyim?
Bir aksilik olmazsa orada kalma sürem ne kadar olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
Saygı ve selamlarımla.
h_adali (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 23/06/2012 11:33 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3103
Cvp:Geçmeyen makat akıntısı ve makat fistülü 11 Yıl, 9 Ay önce Karma: 1  
Geçmiş olsun, sizin durumunuz aktardıklarınıza göre, bizim proktoloji pratiğinde maalesef sıkça rastladığımız nüks eden makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html) sorunu gibi görünmekte. Bu tür bir durum, basit bir makat iltihabı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anal-kriptit.html) sonrasında gelişip makat fistülü şeklinde dönüşebileceği gibi, başta Crohn hastalığı olmak üzere bazı iltihabi bağırsak hastalıklarına (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html) bağlı olarak ta gelişebilir. Bu ayırımı yapmak için öncelikle kolonoskopi tetkiki yapılır ve özellikle ince bağırsağın son kısmından (terminal ileum) endoskopik biyopsiler alınarak iltihabi bağırsak hastalığı varlığı araştırılır. Biyopsi sonrasındaki patoloji tetkikinde iltihabi bağırsak hastalığı olduğu belirlenirse bu yönde ilaç tedavisine başlanır yada iltihabi bağırsak hastalığı olmadığı belirlenirse çatı kemiği veya makat bölgesine yönelik manyetik rezonans görüntüleme (MRG - www.hemoroiduzmani.com/180/arastirma-yon...e-endorektal-mr.html) tetkiki yapılır ve bu sayede makat fistülünün yayılımı, dışkı tutma kasları ile ilişkisi araştırılır. Sizin gibi birden çok kez makat fistülü nedeniyle ameliyat geçirmiş ve tekrar nüksü olan hastalarda, öncelikle detaylı bir makat muayenesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makat-muayenesi.html) ve beraberinde anoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/anoskopi.html) tetkikini takiben sıklıkla ameliyat öncesi dönemde gaz veya dışkı kaçırma sorunu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-inkontinensi.html) veya dışkı tutma kaslarında zayıflama olup olmadığını anlamak için hastalara ameliyatı gerçekleştirecek kolorektal cerrah veya proktolog (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) tarafından anorektal manometri tetkiki (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html) yapmak gerekebilir. Makat fistülünün makat kanalı içindeki ağzı veya iç ağzı kolonoskopi ile çoğunlukla görülemez, ancak bahsettiğim anoskopi tetkiki ile sıklıkla görülebilir.

Tüm bu tetkikler ve ameliyatın bazen tamamı bazen ise bir kısmı özel sağlık sigortasını gerçekleştiren şirketler tarafından karşılanır. Hangi hastaya ne oranda ödeme yapılacağını ancak sigorta şirketi yetkilinizden öğrenebilmeniz mümkündür. Randevu için danışma hattımızı aramanız yeterlidir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

Tel: (0212) 219 84 84
Cep tel: (0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 23/06/2012 11:34 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1