Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Fornier gangreni ve kolostomi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Fornier gangreni ve kolostomi
#5270
Fornier gangreni ve kolostomi 8 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba hocam. 13 mayıs 2015 tarihinde babamın fistülün ilerlemesi sebebiyle makat,kasık ve testislerde kararma sebebiyle özel bir hastaneye acil giriş yaptık Ve fornier gangreni teshisi konuldu. Ameliyat oldu. Tedavinin 4ncü gününde yemek yemeye başlayınca yaranın içinden pislik gelişi saptanarak kolostomi açılması gerektği söylendi ve kolostomi açıldı.3 ay boyunca sıkıntısız bir şekilde kolostomili kaldı. sadece stomada dışarı doğru pörtleme oluştu. Çok önemli olmadığını nasılsa içeri alacağız diye söyledi doktorumuz. Biz de 6 ağustos tarhinde kolostomi kapatılması ameliyatı uygun görüldüğü için ameliyat olduk. Babam 5 gün boyunca hiçbir şekilde ağızdan beslenmedi. 5ncü günün sonunda doktorumuz 3 yudum su içirdi ve birkaç dakika sonra karnındaki dikişlerden sıvı geldi. Normal deri altı sıvısı diyerek 4 gün boyunca sıvı ile beslenme sağlandı fakat gelen sıvı artınca doktoru birkaç dikişi açarak o bölgeye ilaçlı tampon yaptı.Bu arada gaz çıkışı olmuştu ama yeterli hissetmiyordu babam. ve ilk tuvalete çıkışında kanlı ishal gibi bir boşaltım yaptı. bunun normal olduğu aylar sonra ilk tuvalete çıkışında bağırsak birleşmesinden dolayı oradaki pıhtıları attığı söylenildi. Bir yandan da sıvı gelmeye devam ediyordu. Dün de gece boyunca sıvı gelmeye devam etti dediğimiz halde bunun normal bir sıvı olduğunu, artık kapatacağım o dikişleri de diyerek açık olan yeri dikti. Aynı Zamanda gece boyunca idrarını yapmada zorlandı ve kanlı şekilde yaptı. Ameliyatın ilk günlerinde gayet berrak bir şekilde idrarı geliyordu. Ağızdan beslenmeye başladığımz günden beri birşeyler ters gidiyor.ve biz de ister istemez bağırsağın düzgün birleşmesi yapılmadığından şüphelenir hale geldik.
Öğleden sonra karnındaki şişlik giderek artınca tomografi çekildi ve karında sıvı reaksiyonel sıvı birikmesi olduğunu ve bunu boşaltılması gerektiğini söyledi. Dün tekrar ameliyat oldu.Bize de kolostomi olana stomanın etrafında pislik kaldığı ve bunun orada iltihap oluşturduğu bu gelen suyun da o olduğu söylendi. 15 litre suyla içini yıkadığını artık gaz çıkışını daha rahat yapabileceğini söyledi.Benim hiçbir tıbbi bilgim olmadığı halde benim aklımda suyu içer içmez dikişlerden gelen suyun bir safra suyu olabileceği şüphesi oluştu. Ama tabi doktorumuza güvenerek onun dediklerine inandık. Şimdi de ateş var ve yine karnında bir şişlik oluşmaya başladı gibi hissediyoruz. Endişelerim var. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
belgintiver (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 14/08/2015 14:30 tarafından belgintiver.Sebep: eksik bilgi
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5272
Cvp:Fornier gangreni ve kolostomi 8 Yıl, 7 Ay önce Karma: 7  
Öncelikle, babanıza çok geçmiş olsun. Kendisine makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html) sonucunda gelişen Fournier gangreni (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...urnier-gangreni.html) tanısı konulduğunu ve kolostomi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/stoma.html) uygulandığını ve ardından pek çok sorunlar yaşamakta olduğunuz yazmışsınız. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili yorum yapmamaktadır. Lütfen babanızı ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1