Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Perianal fistül kansere dönüşür mü?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Perianal fistül kansere dönüşür mü?
#6179
Perianal fistül kansere dönüşür mü? 6 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Önoncelikle merhaba 27 yasindayim bebekken perianal fistul geçirmişim sonra ben 19 yasindayken bu yine tekrarladi ameliyat oldum gecti neyazikki 7 sene sonra tekrarladi ocak ayinda apsem olustu apse ameliyati oldum apseden fistule cevirdi 7 aydir fistlumden sari akinti geliyor bazen tikaniyor sıkıyorum akiyor rahatliyorum ameliyat olmak icin acele etmem gerekirmi ben onla yasamaya alistim gunde 3.4 damla akiyor hep hijyen halindeyim ve oraya ufak pamuklu kumas koyuyorum kirkendikce degistiriyorum ameliyat olmazsam kansere donusurmu en gec nezaman ameliyat olmam gerek:S
Nilselen (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 08/07/2017 14:00 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6180
Cvp:Perianal fistül kansere dönüşür mü? 6 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-fistul-ve-makat-apsesi.html) hastalığı çok uzun yıllar (yaklaşık 8-10 yıldan fazla) devam ederse, fistül (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html) olan bölgede oluşan tahribat sonucu nadiren makat kanseri gelişebilir. Bu olgularda % 44 oranında kolloid kanser, % 34 oranında skuamöz kanser ve % 22 oranında adenokanser gelişir. Bundan dolayı oluşan şikayetler, öncelikle bir Genel Cerrahi Uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Doktor kontrolü dışında, dost tavsiyesi ile gelişi güzel kullanılan ilaçlar, hastalığın ilerlemesine neden olabilir.

Makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-fistul-ve-makat-apsesi.html) sorunu olan nerede ise tüm hastaların ortak inancı ve mutsuzluğu, ‘’ameliyata rağmen nasıl olsa tekrarlıyor’’ şeklindedir. Merak ettiğiniz ‘’makat fistülü tedavi edilmezse ne sorunlar yaratır?’’ sorusuna gelince burada ana sorun, makat bölgesinde sürekli devam eden bir enfeksiyonun olmasıdır. Makat bölgesinde komplike olan makat fistüllerinin (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html) seyrinde; makat apsesi ve Fournier gangreni (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...urnier-gangreni.html) gelişmesinden endişe edilir. Ayrıca, kalın bağırsak içinde yer alan oksijensiz ortamda yaşayan (anaerob) ve oksijenli ortamda yaşayan (aerob) bakteriler (mikrop) sürekli vücutta barınıp, sağlıklı organlara damarlar yolu ile yayılabilirler. Bu nedenle makat fistüllerinin kendi haline bırakılması yerine çözüm sağlanması tercih edilir. Ancak, burada bilinmesi gereken gerçek, basit makat fistüllerinde % 2-10 olan nüks oranının, komplike makat fistüllerinde % 20’ye dek çıkabilmesidir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) veya bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz. Acil şifa dileğimizle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1