Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Perianal kitle
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Perianal kitle
#663
Perianal kitle 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Saygıdeğer Doktorum size iyigünler ve iyi çalışmalar dilerim. Sorunuma çare ararken sizin sitenize rastladım.Böyle bir hizmet verdiğiniz için sizi kutluyorum. Ben de kısaca sorunu özetleyeyim.
Ben 2009 Mart ayında banyo sırasında makata teğet şekilde elime gelen bir kitle sonucu Kıbrıstaki Devlet Hastahanesi Genel Cerrahi Uzmanlarından birine başvurdum. Poliklinikte parmakla yapılan muayene sonucu fındık büyüklüğünde Perianal Kitle teşhisi konuldu ve bana 10 gün sonrası için ameliyat randevusu verildi.
Ancak eve gelip eşime söyleyince evdekiler hep birden benim çok çabuk karar verdiğimi söyleyerek bir başka doktora da görünmem hakkında ısrarcı oldu. Bakındığım 2. Doktor senin birşeyin yok ameliyat olma dedi. Ben her banyoda kitleyi farkettiğim için ayna ile alttan baktım ve şişlik görünmüyordu ancak kırmızı kalemle bir nokta konmuş gibi bir yer vardı ve zaman zaman sildiğimde burdan kalem izi gibi ince bir kan bulaştığını gördüm.
1 ay sonra bana ameliyat olma diyen doktora tekrar gittim ve durumu izah etmeye çalıştım. Beni biraz da azarlarcasına ''Kesilmeden durmayacaksın istersen git ameliyat ol ama bunlar normaldir birşeyin yoktur''dedi.
Aradan 8 ay geçti ve her geçen gün kitlenin büydüğünü farkediyorum ayrıca nokta şeklindeki iz de hala duruyor ve zaman zaman tuvalet kağıdı üzerine iz bırakıyor. Tüm bunlara rağmen ağrım sızım yok akıntı veya ona benzer birşey deyok.
Bu kitle yatakta yan veya yüzüstü yatırken pek belirgin değil elle de hayal meyal farkediliyor. Ayakta dururken veya afedersiniz tuvalete eğildiğim ve gerildiğim zaman daha çok belirginleşiyor.
Benim sorum Doktorum bu kitleyi tam teşhis edecek bir cihaz varmı. Bir an önce doğru teşhisi koyup üzerimdeki bu kitle daha fazla büyümeden onu aldırmak istiyorum.
Bu uzun metini okuyup değerli vaktinizi bana ayırdığınız için size şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla..
Meriç (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#664
Cvp:Perianal kitle 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Yazdıklarınızdan anlaşılan makat bölgesinde 8 aydan beri elinize gelen ancak bunun dışında bir sorun yaratmayan bir kitleyi fark etmeniz ve bu kitlenin süreç içinde bu makat bölgesindeki kitlenini büyümesi sizi rahatsız ediyor ve bu konunun nasıl araştırılacağını merak ediyorsunuz. Bu tür ele gelen kitle: hemoroid, yağ bezesi, tümör vb. nedenlerle olabilir. Bu tür bir durumda genel yaklaşım kolonoskopi ve makat bölgesinin MR ile incelenmesi şeklinde olmalıdır.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.kanserbilgileri.net
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1