Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: ıkınmak yasak
#1341
ıkınmak yasak 14 Yıl önce  
Merhaba, eşim ve ben bundan 2 yıl öncesine kadar anal sex de yapıyorduk. Sonuncusunda canım çok yandı :confused: , o zamandan beri tuvalet sorunları yaşıyorum. Çok düzenli bir tuvalet alışkanlığım vardı. Her gün kahvaltı sonrası gibi. Fakat ağrılı birleşmeden sonra "tuvalete gitmem gerekiyor" sinyalini alamıyorum. Ikınmaya başladım, hemoroid oluştu.(Kolonoskopi) Doxium ve debridat kullandım, 1 yıl sonra birbirinden farklı 2 proktoloğa gittim, hemoroidlerim yok olmuş. Ağrım hemoroidlerden ileri geliyormuş sanmıştım, ancak problem devam ediyor. Son 6 aydır buna kaşıntı da eklendi. İçeride sanki çok ağrılı bir halka varmış gibi hissediyorum. Ikınınca tamamen kapanıyor ve değil dışkı, gaz bile çıkaramıyorum. O yüzden karnım inanılmaz derecede şişiyor bazen. Websitenize baktım, acaba anal fissür olabilir mi diye düşündüm. 4-5 gündür günde 3 kere sıcak suya oturuyorum. Kaşıntıyı kesti gibi. Size sorum: Sıcak su uygulaması kaç gün içinde faydasını gösterir normalde? Yetmediğinde muayeneye gelmek istiyorum çünkü...

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...
troubled (Ziyaretçi)

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1342
Size geçmiş olsun, makat yolu ... 14 Yıl önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, makat yolu ile cinsel temas (anal seks) yapan kişilerde makat çatlağı (anal fissür), basur (hemoroid), makat kondilomu (anal kondilom) ve makat kanseri (anal kanser) gibi sorunlar yaşanır.
Kolonoskopi tetkikinizde anladığım kadarı ile tümör belirlenmemiş. Makatta çatlak veya yırtığın belirtileri: makatta ağrı, makattan kanama, makatta şişme, makatta kaşıntı hissidir. Makatta çatlak kanser nedeni değildir, fakat makatta çatlak veya yırtık hastalığının belirti ve bulguları kalın bağırsak kanserleri ve diğer sindirim sistemi hastalıklarının belirtileriyle benzerlik gösterebilir. Bundan dolayı şikayetler olduğunda önce bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Hemoroid (basur): ıkınma sırasında makattan kan gelmesi, ıkınma sırasında makattan dışarıya sarkma olması, makat bölgesinde kaşıntı hissi, makatta ağrı ve makat bölgesinde ele gelen ağrılı şişlik yakınmaları ile kendini belli eder. Bu tür benzer yakınmalar rektal mukozal prolapsus (makat sarkması), rektosel, soliter rektal ülser vb. sorunlarda da olabilir. Bu nedenle iki ayrı proktolog muayenesinden geçtiğinizi belirttiğiniz için bu meslektaşlarımızdan birisine tekrar muayene olmanız yarar sağlayabilir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.kabizlikvekanser.com
www.kanserbilgileri.net
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1