Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: makatta çatlak
#1424
makatta çatlak 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
DOKTOR BEY MERHABA,BEN 35 YAŞINDA BİR BAYANIM.
ANÜSTE KRONİK ÇATLAK VAR,BU SEBEPLE 30 ARALIK 2006 DA ANAL FİSSÜR AMELİYATI OLDUM,AYRICA BAĞIRSAKLARA KOLONOSKOPİ ÇEKİLDİ VE TEMİZ ÇIKTI.
2008 DE DOĞUM YAPTIM VE ŞİKAYETLERİM ÇOK OLMASA DA DEVAM EDİYOR.BEN ARADA BİR KABIZLIK ÇEKERİM,BU YÜZDEN DE ZORLANIRIM.ŞİMDİYE KADAR KANAMA VE AĞRI OLMADI,TEMİZLEME YAPTIĞIM ZAMAN ELİME GELEN MEME HİSSEDİYORUM.TAM KENARDA OLAN BİR MEME BU.
BİRAZ KORKUYORUM AÇIKÇASI ,SORUN TEŞKİL EDERMİ DİYE.
AYRICA BELİRTEYİM ;BABAM REKTUM CA HASTASIYDI,BEN NE KADAR RİSK ALTINDAYIM ,BİLMEK İSTİYORUM.

KABIZ OLDUĞUM ZAMAN BİRAZ SIZLAMA HİSSEDİYORUM AYRICA.
LÜTFEN BU KONUDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ,ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
arzarz (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1425
Size geçmiş olsun, 2006 yılınd... 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, 2006 yılında makat çatlağı (anal fissür) ameliyatı olduğunuzu, babanızda rektum kanseri olduğunu ve makat bölgenizde bir meme saptadığınızı belirtiyorsunuz. Bu tür memeler en sıklıkla, makat çatlağı (anal fissür), basur (hemoroid), rektal polip (iyi huylu urlar) ve nadirende kalın bağırsak (kolon) veya rektum (kalın bağırsağın son kısmı) kanserleri nedeni ile olabilir. Bence bu anlattıklarınızda sizde ilk planda rectum kanserini düşündürecek bir bulgu yok, ancak ben yine de bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanızı öneririm. Sizden babanızdaki rektum kanseri öyküsü nedeniyle kolonoskopi istenilebilir. Aşağıda kalın bağırsak ve rektum kanserinin ailevi geçişi yada kalıtsal özelliği ile ilgili bilgileri ekledim.

ABD’de yapılan birçok araştırmada kalın bağırsak kanseri tanısı konulan hastaların % 80’inde ailevi bir bağ bulunmadığı ve buna karşın % 20’sinde ise ailevi bir bağ olduğu belirlenmiştir. Kalın bağırsak kanserinin yaklaşık % 70’i kalın bağırsağın ilk 1.5 metrelik bölümünde yer alırken, % 30’u ise rektum denilen makata yakın olan son bölümünde yer alır. Bu kalın barsak kanseri hastalarının sadece % 5’inde Lynch sendromu denilen ailevi kalın bağırsak kanseri sendromu olduğu bilinmektedir. Birinci derecede akrabada kalın bağırsak kanseri olduğu zaman riskin genel nüfusa göre 2 kat civarında arttığı bilinmektedir. Ailede kalın bağırsak kanseri tanısı konulan kişinin 60 yaşın altında bu hastalığa yakalanması durumunda ve birden çok aile bireyinde kalın bağırsak kanseri olması durumunda riskin daha arttığı bilinmektedir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.kabizlikvekanser.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1