Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

makatta olan catlak ve kanama
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: makatta olan catlak ve kanama
#1955
makatta olan catlak ve kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
selam doktor bey ben edirnedenim benim nisanlimin 10 yildir hemoroid ve bagirsakta catlak problemi vardi,1 yil once analfisur ameliyati olmustu ve ameliyat esnasinda kucuk bir hemoroid te alinmisti.Ancak 1 ocak 2011 den itibaren makattan kanamasi basladi hala devam ediyor doktora gittik ve endoskopi yapilip tekrar ameliyat olmasi gerekiyor dedi,catlak makatin girisinde olan bir catlaktir su andaki,doktor 10gun icin oturma banyosu krem ve hap verdi ama hic bir faydasi olmadi,bunun ameliyatsiz baska bir cozumu yok mu?lutfen bana cevap yazarsaniz sevinirim doktor bey daha simdiden size tesekkur ederim!
huseyin3000 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1960
Cvp:makatta olan catlak ve kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 1  
Nişanlınızın bir yıl önce makat çatlağı (anal fissür) ve hemoroid (basur, mayasıl, babasıl) ameliyatı olduğu anlaşılıyor. Makatta çatlak tedavisinde ameliyatsız yöntemler ve ameliyat ile tedavi mümkündür. Ameliyatsız yöntemler: 1. diyet düzenlemeleri: posa bırakan gıdalar ve günde 2 Lt gibi su tüketilmesi, acı, ekşi ve baharatlı gıdaların kısıtlanması 2. bazı kortizon içeren kremlerin kullanılması 3. oturma banyosu: 15-20 dakika boyunca günde 3-5 kez sıcak su içine oturma ile makat bölgesi çok rahatlar 4. % 0.2’lik nitrogliserinli krem: ile makattaki çatlak üzerine masaj yapılması: iç makat kasını gevşetme etkisi vardır. Fazla miktarlarda kullanılmamalıdır, çünkü fazla miktarda kullanıldığında tansiyonu düşürerek başağrısı, baygınlık hissi gibi yakınmalar yapabilirler. Yanıt alabilmek için % 0.2’lik nitrogliserinli krem tedavisine 1-2 aylık süre ile devam etmek gerekir. 5. Kalsiyum kanal blokerleri: Nifedipin ve diltiazem gibi haplar aynı şekilde iç makat kasını gevşeterek çatlağın iyileşmesine katkı sağlayabilirler. Konu hakkında daha detaylı bilgiyi, danışmanlığını yaptığım www.hemoroiduzmani.com sitesinde bulabilirsiniz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makattacatlak.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1972
Cvp:makatta olan catlak ve kanama 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
cok tesekkur ederiz doktor bey nisanlimin 2gunden beri kanamasi durdu,krem oturma banyosu toz ile yapilan,hap vs.faydasi oldu yine bi sorunumuz oldugu zaman size doneriz.tekrar kolay gelsin iyi calismalar...
huseyin3000 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1