Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Fissür Ameliyatı Sonrası İzlenecek yol
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Fissür Ameliyatı Sonrası İzlenecek yol
#2240
Fissür Ameliyatı Sonrası İzlenecek yol 12 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
Merhaba hocam. Bir hafta önce askeri hastanede fissür ameliyatı oldum ve sonrasında da terhis. Ameliyat sonrası olası komplikasyonlar hakkında doktordan pek bilgi alamadım. Oldukça ketumdu. Sfinkterotomi yönteminin kullanıldığını söyledi. Ek olarak fissürlerin alındığını. İlk 10 gün kanama olabileceğini söyledi ısrar etmemle. Bir kaç şikayetim var hastalığım hususunda ancak ameliyat eden albaya ulaşma şansım haliyle yok. Bahsedeceğim sorunu başkaca fissür hastaları da yaşıyordur eminim. Sorunum bir kısır döngü hakkında. Bir haftalık ameliyat için net bir şeyler söylemek çok zordur biliyorum ama komplikasyonları baştan önlemek, doğru bir yol izlemek adına olacak sorularım.

Birincisi; Duphalac isimli bir şurup verdi doktor. Bunu 30 Ml. kadar kullandığımda tümüyle sıvı dışkılama oluyor. Tuvalet esnasında biraz yanma hissi oluyor ama hemen geçiyor. Tümüyle sıvı dışkılama ile ishal denebilir mi bilmiyorum ama Şurubu 15 Ml'ye düşürdüğüm zaman dışkı katılaşıyor. 2 gün sonra tuvalete çıktığımda bu durum saat 10-11 yönündeki fissüre zarar veriyor olmalı ki rahatsız edecek düzeyde o bölgede ağrı, sızı oluşuyor. Spazm şikayetim yok. Saat 10-11 yönündeki bu çatlak biraz uzun ve sanırım derin olmalı. Gün içinde çok az miktarda kanama oluyor burda. Şurubu tam ölçüde kullandığımda ishal gibi, az kullandığımda fissüre göre sert dışkı oluyor. Her iki durum da kötü galiba. Özellikle bu ilacı uzun süreli kullanırsam barsaklar tembelleşecek diye düşünüyorum. Yediğime içtiğime de çok dikkat ediyorum. Normal kahvaltı ve sadece sulu gıdalar alıyorum.

Fissürün iyileşmesine mani olmayacak derecede nasıl bir yol izlemeliyim. Ne sıvı ne katı dışkı dengesi nasıl olabilir. Her iki durumda da bu çatlağın iyileşmesi zor görünüyor.

İkinci sorum; saat 10-11 yönünde bir fissür var demiştim. Şuan tek rahatsız eden o. Sanırım diğer fissürler ve spazm tamamen kayboldu. Bu saat 11 bölgesine dokunduğumda çatlağın altında bir sertlik hissediyorum. Meme yok. Deri altında bir kanama olabilir mi? ya da mevcut fissürün altında bir kas veya damar o bölgede kasılmaya neden olarak şişiyor olabilir mi? Bu çatlağın kapanmasına yardımcı olacak neler yapabilirim. (oturma banyosu ve ilaçları eksiltmiyorum)

Bir önemli soru daha. Oturma banyosuna ek olarak sıcak havuz / kaplıca önerir misiniz? Çatlakların kapanması için daha iyi olur mu?

Ayrıca özenli bir web sayfasıyla bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şahsi blog sayfalarımda kaynak göstererek ve sitenize yönlendirmelerle küçük alıntılar yapmamda sakınca yoktur umarım.

Ameliyattan 1 ay sonra sıkıntılarım devam ederse size gelmeyi düşünüyorum. İstanbulda ikamet ediyorum ve bu hastalığın üstesinden gelemezsem çalışma hayatım çok ciddi sekteye uğrayacak. Yazılımcıyım, böyle bir rahatsızlık varken algoritma yazmak pratikte pek kolay olmayacak

Saygılarımla
argon (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 18/05/2011 18:50 tarafından argon.Sebep: İmla Hatası
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2241
Cvp:Fissür Ameliyatı Sonrası İzlenecek yol 12 Yıl, 10 Ay önce Karma: 1  
Size geçmiş olsun, web sayfama üye olurken de açıkça belirtildiği gibi, ben farklı bir cerrah tarafından ameliyat ile ilgili sorulara yanıt vermiyorum. Askerden terhis olduğunuzu ve doktora ulaşamadığınızı belirtmişsiniz ve eklediğiniz gibi bana veya farklı bir meslektaşımdan muayene olarak bu konuda yardım alabilirsiniz. Sitemdeki bilgilerden arzu ettiğiniz platformda kaynak göstermek kaydı ile istediğiniz gibi alıntı yapabilirsiniz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

(0530) 326 06 96
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 19/05/2011 12:49 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1