Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makatta Çatlak ( Acil )
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makatta Çatlak ( Acil )
#3272
Makatta Çatlak ( Acil ) 11 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Öncelikle 17 yaşındayım. Üniversiteyi bu sene kazandım. En geç 24 Eylül'de gitmem lazım okula. O zamana kadar bu işi halledemezsem.. Böyle bir durumda gitmekden çok korkuyorum. Biraz uzun oldu ama lütfen okuyup yardım edin. Ne yapacağımı? Bu hastalığın ne kadar sürede geçeceğiyle ilgili bir şeyler söyleyin?

5-6 ay önce tuvalette kan gelmeye başladı. Ama öyle az bir şey değil. Tuvalete gittiğimde su gibi aktığı oluyordu. 1 hafta sonrasında doktora gittik. Çatlak yok. Endoskopi yapalım diyip bir şey açıklamadan yolladı bizi. 1 hafta içinde kanama durdu. Sorunlar düzeldi. Endoskopinin olduğunu gün sınavım olduğu için hem de geçtiği için gitmedim.

Öss derdi bitince. Dukan diyeti yapmaya başladım. ( 35-40 civarında bir fazla kilom vardı. Şu ana kadar 16 kilo verdim. ) Diyetten 1 hafta sonra tuvalette fazla ıkınırken tekrar kan geldi. Tam hatırlamıyorum ama o an biraz ağrıda olmuştu. Bu sefer internetten falan biraz araştırdım. Mutlaka kabızlığı düzeltin yazıyordu. Kabız kalmayıp düzelir diye bekledim. Geçmeyince 2 hafta sonra yine aynı doktora gittik. Gitmeden önceki gün tuvaletteyken dışkı çıkarken ağladığımı hatırlıyorum. Yine bakıp çatlak yok dedi ve 2 tane ilaç(………………. ve …………………………..) yazıp yolladı bizi. İlaçlardan sonra tuvalletteyken pek ağrı olmuyordu ama devamında uzun bir süre ağrı oluyordu. İlaçların biteceği hafta bi gece ağrıdan hiç yatmadım ve tekrar doktora gittik. Doktora durumu anlattım ve muayene etti. Doğru düzgün bir açıklama yapmıyordu yine. Annem hastalığı ne ağrıdan yatamadı dün gece diyince biraz sinirli bir şekilde "Hemoroidi var. Bu böyle bir hastalık, ağrılara dayanacak. Günde 3 defa sıcak suya otursun. " dedi yolladı bizi. 20 gün geçmiş bana ilk defa bu açıklamayı yaptı!

Abim bir de başka doktora gösterelim dedi. Ordan çıkıp başka bir doktora gittik. Kısa bir açıklama yaptım. Sonra muayene yaptı. Ama hayatım boyunca bu kadar acı çektiğimi hatırlamıyorum. İğneyi makatımda farklı yerlere batırıp ağırıyor mu diye soruyordu. O acıdan ne kadar eminim bilmiyorum ama çatlak alt ve üst tarafta değil, yan taraflarda var. Muayene sonunda "Hemoroid yok. Fissür var. O ilaçlara gerek yok. Vereceğim ilaçları kullan. Acil MR(Alt Abdomen) çektir." dedi. Verdiği ilaçlar …………………. Pomad, …………………., ………………., ……………………………….. Anlatmama devam ediyorum. En sona MR raporunu ekleyeceğim. Bu doktor o kadar muayene etti, inşallah düzelir diyip ilaçları alıp eve gittik. İlaçları kullandıktan sonra uykusuzluktan yatmışım. Geceden sabah iki doktordan sonra 2 gibi geçti ağrısı. (Bu derece uzun sürdüğü oldu).

İlaçları 1 hafta kullandım. Sonra MR sonuçlarını doktora götürdük. "Kötü bir şey yok. İlaçları kullanmaya devam et. Bayramdan sonra kontrole gel" dedi. Bundan sonra 6 gün geçti. Şu anda ilk baştan beridir 40 gün geçti gibi. Benim durumumda herhangi bir ilerleme yok bence. Eğer tuvalete sabah giriyorsam akşama kadar kıvranıyorum. Akşam giriyorsam sabaha kadar yatmıyorum. 2-3 gün rahat olim diye tuvalete girmedim.(Kabızlık sıkıntım yok. Tuvalete her gittiğimde dışkılıyorum) 3 saat önce tuvalete girdim. 20-30 dk sonrasında ağrı başladı yine. 40 dk önce tekrar tuvalete girdim. Bu sefer tuvaletim gelmişti, girmek zorunda kaldım. O tuvaletten çıkışım ve kremi sürmek için saldırışım hala aklımda.(Krem 5 dk falan rahatlatıyor. Sonra yine aynı). Şu anda yazarken acıdan kıvranıyorum. Lütfen bana yardım edin. Yoksa okumak için nasıl gideceğimi bilemiyorum...

---MR Raporu---
İnceleme: T2 haste aksiyel, T1 flash aksiyel, Trufl yağ baskılamalı koronal, Flash T1 yağ baskılamalı aksiyel 3D, IV Gd enjeksiyonu sonrası(0,2 ml/kg) flash T1 yağ baskılamalı aksiyel 3D
Kesitlerin Değerlendirilmesinde:
Kesit alanına giren mezenter yapıları ve barsak segmentleri normal olarak izlenmektedir.
Mesane normal lümen ve kontur yapısındadır.
Rektum lümeni ve duvar yapısı normal olarak izlemektedir.
Batında serbest mayii tespit edilmedi.
Perianal düzeyde özellikle sağ kesimde yağlı planlarda T1 ve T2 AG lerde heterojen intensite değişikliği ve postkontrast kesitlerde minimal kontrast artımı mevcuttur. Ancak bu alanda apse ile uyumlu olabilecek komplike mayi kolleksiyonu saptanmadı.
Kesit alanına giren kemik yapılar normal olarak izlenmektedir.
----------------
EmAr2 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 20/08/2012 16:16 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3273
Cvp:Makatta Çatlak ( Acil ) 11 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Bu web sitesinin amacı hiçbir zaman sanal ortamda hastalara tanı koymak veya tedavi yöntemleri önermek değil, sorunu olan kişileri tedavileri öncesinde doğru yönde bilgilendirmektir. Web siteme üye olurken açıkça belirtildiği gibi, başka bir hekimin veya ekibin tedavisi altında olan hastalara sanal ortamda herhangi bir tetkikin sonuçları, tedavinin veya ilacın etkinliği gibi konularda yorum yapmıyorum. Lütfen tedavinizi yürütmekte olan meslektaşıma veya ekibe başvurun ve sorularınızı onlara yöneltin. İkinci görüş almak için muayene olmak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3274
Cvp:Makatta Çatlak ( Acil ) 11 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Ya tamam. Bari en azından durumun iyiye veya kötüye gittiğiyle ilgili bir şeyler söyleyin.. Ağrı başladıktan sonra en az 10 saat ağrı geçmiyor.. Bu hastalık ne kadar sürede geçer? Eğer geçmezse bu halde tek başıma üniversiteye nasıl gidecem.
EmAr2 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1