Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Ameliyata rağmen devam eden kronik anal fissür
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Ameliyata rağmen devam eden kronik anal fissür
#4403
Ameliyata rağmen devam eden kronik anal fissür 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Hocam merhaba. Bundan tam 1 yıl önce anal fissür teşhisi kondu. İlaçla tedavi yöntemine başvurduk, çare olmadı. Daha sonra özel bir hastanede ameliyat oldum. Ameliyat da çözüm olmadı. Bir yıldır beslenmeme, uyku duzenime vs dikkat etmeme rağmen iyilesemedim. Hayatımı etkiliyor artık. Eski doktoruma yeniden gitmek istemiyorum.

Yeniden ameliyat olmam durumunda sıkıntı yaşar mıyım? Bu soruyu sordugum bir başka doktor, bana önceki ameliyatımın hangi yöntemle yapıldığını sordu vei ameliyat raporunu istedi ancak bize ameliyat sonrası herhangi bir rapor vs verilmedi. Verilen tek şey, fatura ve kredi kartı slipleriydi!

İkinci sorum, fissür kronikleştiği zaman çatlağın her oluşup iyileşme sürecinde yeni doku oluşumu nedeniyle makatın daraldığına dair bir şey okumuştum. Bu doğru mu? Sorunumun temelinde bu durum yatıyor olabilir mi? Bunu anlamanın her hangi bir yolu var mıdır? Yani makat basıncını ölçen alet örneğinde olduğu gibi makatın olması gerekenden daha dar olup olmadığını anlayabileceğimiz bir ölçüm yöntemi var mıdır? Veya siz bunu muayene sırasında anlayabilir misiniz?

Benden ameliyat raporlarımı isteyen doktor bağırsak temelli herhangi bir rahatsızlıktan şüphelenmedi ancak benim ısrarımla kolonoskopi yazdı. Bağırsak polipleri fissüre neden olur mu? Kolonoskopiye Eylül başında gireceğim. Size muayene olmaya gelmeden önce kolonoskopi sonuclarımı getirmeme gerek var mı yoksa Eylüldeki kolonoskopiyi beklemeden geleyim mi?
raskolnikov (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/08/2014 11:31 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#4407
Cvp:Ameliyata rağmen devam eden kronik anal fissür 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Bir yıl önce ‘’makat çatlağı’’ veya ‘’anal fissür’’ ameliyatı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-catlak-anal-fissur.html) geçirdiğinizi, ancak yakınmalarınızın halen devam ettiğini belirtmişsiniz. Ameliyat sonrasında muyane olduğunuz meslektaşımız, ameliyat raporunu talep etmekte haklı çünkü ameliyatta teknik olarak, halk arasında ‘’kas kesilmesi’’ olarak adlandırılan ‘’lateral internal sfinkterotomi’’ tekniğinin (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) uygulanıp uygulanmadığını bilmek önem arz eder. Ancak, sizin araştırdığınız gibi, ‘’anorektal manometri’’ adını verdiğimiz tetkik yöntemi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html) ile makat basınçlarını ölçerek bu konuda fikir sahibi olabiliyoruz. Bu arada bilmenizde yarar var, ülke genelinde kamu veya özel sektördeki üm sağlık kuruluşlarında elektronik kayıt saklama sistemi olduğundan, ameliyat raporunuzu, talebiniz karşılığında elde etmeniz mümkündür.

‘’Makat çatlağı’’ veya ‘’anal fissür’’ ameliyatı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) sonrasında yakınmaların devam etmesi durumunda: tedavi yetersizliği veya yanıtsızlığı, ‘’anismus’’ (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html), ‘’rektal intususepsiyon’’ (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), ‘’rektosel’’ (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html) vb. durumların varlığı akla gelir. Bu durumda; detaylı bir makat muayenesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makat-muayenesi.html) sonrasında kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), anorektal manometri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html), defekografi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/defekografi.html), anal MRG (www.hemoroiduzmani.com/180/arastirma-yon...e-endorektal-mr.html), vb. tetkikler istenilebilir. Kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) ve diğer tetkiklerinizi, tedavinizi hangi hekim gerçekleştirecekse, onun yapması uygun olur. Kolorektal cerrahi ve proktoloji - bağırsak ve makat hastalıkları (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/08/2014 11:32 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1