Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makatta yırtık için öneri
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makatta yırtık için öneri
#5744
Makatta yırtık için öneri 7 Yıl, 9 Ay önce Karma: 1  
merhaba sayın Korhan hocam böyle bir forum açtığınız için teşekkür ediyorum öncelikle.
Hocam benim 4 sene önce üniv.de öğrenciyken makatta şiddetli kaşıntım ortaya çıktı.işim alanım-işim gereği bilgisayar başında fazla oturdum oturuyorumda.ve o dönemde tek düze; tavuk döner beslenmem oldu.ardından hafif kan izlerine rastladım ve bunlar şiddetli ağrıya dönüşünce cerrahide Makatta yırtılma var dediler.ilaç tedavisinin ardından geçti.

fakat 6 ay önce iş nedeniyle şehir dışına gittim.bazen günde 24 saat bilgisayar başında çalıştım ve yine tek düze bir yemek sistemiyle. bu sefer çok acılı aşırı sancılı bir sendrom yaşadım.. kabızlık, makatın hemen içinde şişme ve dayanılmaz acılar içinde. muayenede Cerrah hocam yırtılmadan dolayı oluşan iç memeler dışkı çıkışını engelliyor dedi.kabızlık için laksatif verdi.fissür için ..................................- .................................. ve .................................. fitil verdi.6 ay devam et dedi. laksatifin hiç bir yararını görmedim kabızlığı bir nebze olsun çorba ve kuşburnuyla engelledim.fakat kabızlığım pamuk ipliğine bağlı gibi.birde her kabızlıkta büyükabdestimde aynı kokuyu alıyorum bunun nedeni ne olabilir.?
makattaki yırtıkda tam olarak iyileşmedi.her tuvalet sonrası biraz acıyor. fitil ve anal pomad kremle bastırıyorum o ağrıyı.her ne kadar eskisi gibi dayanılmaz ve uzun saatler sürmesede acıyor ve kalıcı bir çözüm olmadı...
makatımın hemen içindeki o şişlik nasıl geçer.
benim için ne önerirsiniz hocam? ameliyat olmalımıyım?
birde bu tarz ameliyatları olanların ilerleyen yıllarda abdestini tutamadığını söylediler..bu nekadar doğru yada neye bağlı..?

şimdiden çok teşekkür ediyorum hocam yazacağınız cevap için...
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 780
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5745
Cvp:Makatta yırtık için öneri 7 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Mesajınızda, makattan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) ve makatta kaşınma (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...e-makatta-yanma.html) yakınmaları ile başvurduğunuz hekimin makat yırtığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) tanısı koyduğunu ve teavi önerdiğini, ancak yakınmalarınızın devam ettiğini yazmışsınız. Ekibimiz, sanal ortamda bir hekimin tanısının doğruluğu, bir tetkikin, ilaç, tedavi veya ameliyatın gerekliliği yada etkinliği gibi konularda yorum veya ön görüşme yapmamaktadır. Bu tür bir durumda, farklı bir hekimin sanal ortamda görüş bildirmesi uygun olmadığı gibi, bazı durumlarda işleri daha karmaşık hale getirebilir. Bu soruyu, ekibimiz yerine tanıyı koyan hekime yöneltmeniz gerekir. Tanı ve tedavi ile ilgili herhangi bir şüpheniz olması durumunda, doğru yaklaşım farklı bir hekime ikinci görüş almak amacı ile muayene olmaktır. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya ‘’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi’’ (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 04/06/2016 19:00 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1