Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Akut Bir Çatlak İyileşme Süresi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Akut Bir Çatlak İyileşme Süresi
#6114
Akut Bir Çatlak İyileşme Süresi 6 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
Merhaba,

Bundan bir yıl önce küçük bir makat çatlağı teşhisi konmuştu. Az bir miktar kanama şikayetim vardı, doktora iyileştikten sonra gitmiştim, küçük bir çatlak oluşmuş o da kapanmış demişti.

Dört gün önce tekrar aynı sorunu yaşadım. İlk zorlanma olan gün kanama olmadı veya fark edemedim, ertesi gün kanadı 4-5 damla kadar. Tuvalet esnasında az bir yanma dışında ağrı şikayetim olmadı. Yurt dışında öğrenciyim doktora çıkamadım. Ama sanırım yine bir çatlak var.

Şuan sadece sebze yiyerek besleniyorum durumun kötüye gitmesini önleme amacıyla. Durum böyle olunca tuvalette 2 seferdir kanama veya ağrım yok şuan çünkü dışkı zaten çok yumuşak. Ama bu şekilde sadece sebze yiyerek diyete ne kadar devam etmeliyim? İyileşme için kritik bir süre zarfı var mıdır?

Yaş 23.

Teşekkürler
caga_89 (Ziyaretçi)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/05/2017 02:15 tarafından .
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6115
Cvp:Akut Bir Çatlak İyileşme Süresi 6 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Bir yil önce benzer bir mesajını (www.taviloglu.com/forum/index.php?option...catid=14&id=5546) yanıtlamıştık. Bu mesajında ise, bir yıl önce makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-catlak-anal-fissur.html) tanısı aldığını ve yakın zaman önce dışkılama zorluğu ile makattan kanama yakınmaların başladığını belirtmiş ve diyet ile iyileşme süreci konularında ekibimizin görüşlerini talep etmişsin. Mevcut yakınmaların makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) nedeni ile olabileceği gibi, hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektal-prolapsus-makat-sarkmasi.html), rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html), rektal intussusepsiyon (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), anismus (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html), bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), vb. çeşitli nedenlerle de olabilir. Sanal ortamda, herhangi bir diyet, tetkik, ilaç yada tedavi yöntemi önerilmesi uygun değildir. Sosyal medya ve forum üyelerimizin % 65’i il dışı ve yurt dışı hastalardan oluştuğu için, bu hasta grubunda uygulamamızda bir değişiklik yapmamaktayız. Bu tür bir görüş bildirebilmek için, sorununuzu tam olarak anlamak gerekir ve bunun için ise, bulunduğun ülkede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olman gerekir.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/05/2017 11:59 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1