Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Olası Anal Fissür
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Olası Anal Fissür
#6292
Olası Anal Fissür 6 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Hocam merhaba,

Aşağıdaki gibi sorularım var:

1- 1,2 ayda bir 1,2 haftalık süre boyunca kanamalı(kırmızı) ve acılı tuvaletini yapıyorsa, yine bu dönemde basınçlı taharet musluğunu belli bir noktaya da isabet ettirerek su ile vurduğunda acı oluyorsa, kanama bazen dışkının bir tarafında bir çizgi halinde boydan boya, bazen de buna ek olarak, kan damlaması şeklinde olup, alafranga tuvaletin, dışkının düştüğü bölümdeki suyu pembeleştirebiliyorsa, ayrıca zaman zaman taharet musluğu kullanımı sonrasında bile, tuvalet kağıdı kullanımında kağıda kan bulaşıyorsa, bu durumun anal fissür'e işaret etmesi, diğer ilgili rahatsızlıklara göre daha olası mıdır?

2- Genelde bu dönemde hasta dışkısını, acımadan çıkarabilmek için, yapmış olduğu kas ve nefes hareketleriyle, ya da çatlağın daraltması sebebiyle dışkısını incelterek çıkarabilir mi? Yoksa incelme durumu her zaman hemoroid veya bağırsaklarda değişik sebeplerle daralma göstergesi midir?

3-Sürekli gaz çıkarma isteği(Çıkaramama durumu değil), anal fissür kaynaklı olabilir mi? Başka sebepler aranmalı mıdır?

4- Yıllardır yaşadığı belirtilerin nedeni tekrarlayan anal fissür olduğu varsayılan bir hasta, eğer kolonoskopi, anoskopi gibi tetkik işlemini, anal fissürün iyileşme sonrası döneminde (iki kanamalı dönem arasında) yaptırırsa, yıllardır rahatsızlığın tekrar etmesi dolayısıyla müzmin çatlak oluşmuş olsa da, geçici iyileşme gerçekleşmesi dolayısıyla, tetkik işleminde hiç bir bulgu rastlanmaması mümkün müdür? Eğer öyle ise, kolonoskopi vb. işlemi kanamalı dönemde gerçekleştirmek mi gerekir?

İyi günler dilerim.
efevi (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 14/12/2017 21:22 tarafından efevi.Sebep: Yeni bilgi ekleme
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6295
Cvp:Olası Anal Fissür 6 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Mesajınızda belirttiğiniz ağrılı dışkılama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-agri.html) ve makattan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) yakınmalarınız ilgili linklerde belirtilen birçok hastalık varlığında görülür. İkinci sorunuzda belirttiğiniz dışkıda incelme (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskida-incelme.html) makatın fazla kasıldığı birçok hastalıkta görülür. Bağırsakta gaz artışı veya aşırı gaz (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-gazi.html) ise yine ilgili linkte belirtilen çeşitli nedenlerle oluşabilir. Son sorunuzda belirttiğiniz tetkik yöntemleri ise başvuracağınız Genel Cerrahi Uzmanı tarafından yakınmalarınıza göre tercih edilecek ve sırası ile gerçekleştirilecektir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren Taviloğlu Proktoloji’den yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1