Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Dışkılamada zorluk
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Dışkılamada zorluk
#6928
Dışkılamada zorluk 3 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Korhan Bey,

Ben 2010 yılından beri tuvalete çıkma konusunda çeşitli problemler yaşıyorum. Size bununla ilgili geçmişimi anlatmak ve sizden bir öneri almayı çok isterim.
Bu problemlerim 8 yaşındayken şiddetli karın ağrısı ve kabızlıkla başladı. İlk gittiğim doktorla beraber "………………………………………." isimli ilacı kullanmaya başladım. Anal bölgede çatlaklarım olduğu belirlendi ve bunlar için ılık suya oturma ve krem tedavilerini denedik. Daha sonra göründüğüm bir çocuk cerrahisi "Hirschsprung" hastalığından şüphelenerek biyopsi aldı, fakat bu tahlilin sonucuna ulaşamadık. Ameliyattan sonra bir nebze de olsa işim kolaylaşmıştı fakat yine çok zorlanıyordum. Ara sıra lama kullandıysam da düzenli bir tuvalet alışkanlığı edinemedim. Daha sonra gittiğim bir doktor cilt hastalıkları uzmanına görünmemi önerdi ve düzenli takibine girdiğim bir dermatolog "Liken sklerozis" teşhisi koydu. Bir süre daha kremlerle tedavi sürdürdüm. Cilt hastalığım tedavi olmuştu fakat ben hala tuvaletimi yapma konusunda zorluk yaşıyordum. Doktorumun önerisiyle psikiyatrist yardımı aldım. Bu süreçte anksiyete bozukluğum farkedildi be düşük dozajda bir ilaç kullanmaya başladım. Bu süreçte biraz daha rahatladım. 2015 yılında bulunduğum yere gelen bir genel cerrahinin bu tip problemlere yardımcı olduğunu duydum ve o doktora muayene oldum. Fisür tanısı koydu ve bir ameliyat geçirdim. Ameliyattan sonra tekrar edebileceğini ve yeniden ameliyata ihtiyaç duyabileceğimi belirtmişti. Ameliyattan sonra dışkılama konusunda daha rahatladım.

Bu hastalığımın süreciydi ancak anlatmadığım diğer şey ise bu süreçlerdeki psikolojim. Benim acıdan korkan bir yapım var. Bu problemlerimin ilk başta çıkması da bundan kaynaklanıyor. Tuvaletimi yaparken çatlaklarım dolayısıyla canım acıyor ve ben de bunu erteliyordum. Erteleye erteleye daha zor bir duruma geldim. Hala daha tuvaletimi yaparken çok ıkınmam gerekiyor ve zorlanıyorum. Bazı zamanlarda dışkılama sonrası kanama ve ağrı da oluyor. Şu son bir yıl içerisinde fazlaca strese maruz kaldım ve tuvalet alışkanlığım bu durumdan oldukça kötü etkilendi. Artık tuvalete gitmek istemiyorum ve bu problemden de daha fazla zarar görmek istemiyorum. 3 aydır düzenli olarak ………………………………………. kullanıyorum fakat hala çok zorlanıyorum.
Annemin araştırmalarıyla sizi keşfettik, bana da yardımınızın dokunabileceğine inanıyorum. Bana ne önerebilirsiniz, randevu alıp yüzyüze görüşsek daha mı iyi olur? Vaktiniz için teşekkürler Hocam. İyi günler.
zehra1223 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/02/2021 10:41 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6929
Cvp:Dışkılamada zorluk 3 Yıl, 2 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Dışkılama zorluğu veya güçlüğü: hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html ), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html ), rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html ), anismus - makatın aşırı kasılması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html), bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html ), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), fekalom, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Bu tür bir durumda incelemelere detaylı bir makat muayenesi ile başlanır. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1