Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

REKTUMDA DİLATASYON
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: REKTUMDA DİLATASYON
#3475
REKTUMDA DİLATASYON 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Merhaba, ben 27 yaşındayım

2,5 ay önce tifo geçirdim. 1,5 ay öncede anal apse tanısı konuldu. Tedaviyle apse kayboldu. Tifo ve anal apse rahatsızlığım süresince aşırı iştahsızlık ve kilo kaybım oldu. Yani 4 ay gibi sürede 61 kilodan 54 kiloya düştüm. Genel cerrahi, dahiliye doktorlarına gittim fakat bu iştahsızlığıma ve kilo kaybıma kesin bir şey söyleyemediler. Geçirmiş olduğum tifo ve anal apseye bağladılar. Kan tahlillerim normal çıktı.

Öneri üzerine yaklaşık 1 ay önce gastroenteroloji doktoruna gittim. Elle ve bir cihazla midemi bağırsaklarımı görüntüleyerek muayene etti ve bir sorun görünmüyor dedi. Ama kilo kaybın aşırı olmuş ve iştahsızlığında devam ediyor diyerek bazı tetkikler istedi. Ayrıntılı kan tahlili istedi . Sonuçlar normal çıktı. Normal çıkınca tahlilde kanser olup olmadığımı da incelendiğini söyledi doktor. Emar filmimi istedi. Yaklaşık 35 dakika MR cihazına soktular ve işlem esnasında damardan ilaç verdiler. MR raporumda siyah kalın harflerle yazan yerler şunlar:

TORAKS MR İNCELEMESİ: Sağ alt ciğer alt lop mediobazelde milimetrik nodül. Ayrıca yine alt lop mediobazelde subplevral milimetrik 2 adet subplevral nodül izlendi.

TÜM BATIN MR İNCELEMESİ: Sol böbrekte büyüğü üst polde 13 mm olan 2 adet kist izlendi.

Rektumda genişliği 6 cm ye varan dilatasyon izlendi.

Doktorum rektum da ki genişleme haricinde diğer durumların normal olduğunu. İstersem 6 ay sonra tekrar bir MR çektirip ciğer ve böbrekteki nodül ve kistlerin durumunda değişiklik olup olmadığına bakabiliriz dedi.

Rektum da ki genişleme ve aşırı iştahsızlık + kilo kaybın bende az da olsa soru işareti yarattı dedi doktorum ve kolonoskopi önerdi.

Ben MR sonuçlarımı birde genel cerraha gösterdim. O da sonuçların normal dedi. Dışkını çok tuttuysan , kabızlık varsa bundan dolayı genişleme olmuştur dedi.

Tifo dan sonra 2 aydır kabızlık ve ishal yaşamadım . Son 1 aydır iştahsızlığım kayboldu. Karın ağrısı,mide bulantısı gibi şikayetlerim hiç olmadı. Günde bir kez düzenli olarak dışkılama yapıyorum. Ama dışkımın şekli ve renginde sürekli takip ettiğim için değişiklikler görüyorum.

Genel olarak şikayetim şu. Büyük abdestimi yaparken ilk çıkış anında batarak çıkıyor ve ceviz büyüklüğünde bir parça sert bir parça çıkıyor ve alaturla tuvaletin mermerine taş gibi düşüp deliğine yuvarlanıyor. o kadar sert ki mermerde iz bile bırakmıyor. Sonra dışkının devamı kolay çıkıyor.. Bazende dışkım bir bütün halinde uzun çıkıyor ve genelde uç kısmı koyu kahverengi ve sert oluyor. Geri kalanı da ondan farklı olarak yumuşak ve kahverengi görünüyor. Dışkımda ve dışkımdan sonra peçetede kan olup olmadığına bakıyorum ama yok. Dışkıdan sonra hafif yanma ve kaşıntım olup geçiyor kısa sürede. Bugün dışkımın uç kısmında kan gördüm ama peçetede yoktu. Tüm bunlar neden kaynaklanıyor olabilir?
Rektum da ki genişlemeden kaynaklanıyor olabilir mi? Biraz uzun oldu biliyorum ama Nasıl bir yol izlemeliyim ? yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar hocam.
yusuf27 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 12/11/2012 11:25 tarafından yusuf27.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3476
Cvp:REKTUMDA DİLATASYON 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun. Bu web sitesinin amacı, üyelik aşamasında da açıkça belirtildiği gibi, hiçbir zaman sanal ortamda tetkik sonuçları üzerinde yorum yapmak veya buradan tanıya gitmek değil, sorunu olan kişileri tedavileri öncesinde doğru yönde bilgilendirmektir. Bu tetkikler üzerindeki yorumu benim değil, tetkiki talep eden veya gerçekleştiren meslektaşlarımın yapması gerekir. İkinci görüş almak için kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1