Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Ürostomi Hastasında Bağırsak Yapışması
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Ürostomi Hastasında Bağırsak Yapışması
#4043
Ürostomi Hastasında Bağırsak Yapışması 10 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Doktor Bey,

İçinde bulunduğumuz durumun çaresizliğinden dolayı size yazma gereği duydum. Bundan 1 yıl önce kayınvalidemi mesane kanseri teşhisi ile ameliyat ettirdik. Bağırsaktan mesane yapmak sureti ile kanserli hücrelerden kurtulmuş oldu (yumurtalıklar ve vajinanın bir kısmı alındı). O günden bugüne ürostomi torbası ile hayatını idame ettirmekte.
Ta ki yaklaşık 1 ay önce mide ve bağırsaklardaki şikayetlerden dolayı gastroenteroloji uzmanına görüldüğümüzde, görüntülenen ultrason ve röntgenden sonra genel cerraha sevkimiz yapıldı. Burada bağırsakta tıkanma teşhisi konularak 4 gün oral besin alımı kesilip serum tedavisi yapıldı. Taburcu olmanın akabinde yemek yiyememe, gaz çıkartımında zorluk, zaman zaman gaz çıkartma olmadan, gaita çıkışında zorluk, kokulara hassasiyet ve mide bulantısı, sıvı katı farketmeden her gıda alımından 5-10 dk sonra doğum sancısına benzer ağrılar ve bu ağrıların artmasıyla tekrar başka bir genel cerrahın eşliğinde başka bir hastanede 7 gün boyunca uygulanan yine oral yolla gıda kesilerek serumla tedavi uygulanmıştır. 8. Gün taburcu edilme esnasında dahi ağrıların ve şikayetlerin geçmemesi ile birlikte yeniden bir diğer gastroenteroloji uzmanına bu şikayetlerimizle birlikte başvurduğumuzda bağırsakta yapışmanın söz konusu olduğu ve bu yapışmanın geçen yıl ameliyat esnasında yapılan yapay mesanenin çok yakınında bir yerde gerçekleştiği, aynı zamanda bağırsakta tıkanmanın oluştuğu söylenmiştir. Bunun üzerine uyutularak bir endoskopi yapılmıştır. Haftaya bu endoskopinin sonucunu alacağız. Ancak bu süre zarfı içerisinde hasta 76 kg dan 68 kg a düşmüştür. Hasta yemek yiyememekte, zorla yediği takdirde ise istifra etmekte, gaita ve gaz çıkışında büyük sıkıntılar yaşamakta, aşırı halsiz ve psikolojisi de yıpranmış durumda. Bu konuyla ilgili araştırmalarımız sonucu sizin adınıza ulaştık. Yardımcı olabileceğiniz ve yol gösterebileceğiniz durum var mıdır ? Hastayı tüm bu detayları ile baştan muayene edip bize yardımcı olabilir misiniz ?
segul (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#4046
Cvp:Ürostomi Hastasında Bağırsak Yapışması 10 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Kayınvalidenize çok geçmiş olsun. Kendisinin mesane kanseri nedeni ile mesanenin alınması (total sistektomi) ve sonrasında ince bağırsaktan yapay mesane ve ürostomi uygulaması ameliyatı geçirdiği ve sonrasında bağırsak yapışıklığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...sak-yapisikligi.html) ve buna bağlı bağırsak tıkanıklığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-dugumlenmesi.html) yaşadığı anlaşılıyor. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1