Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makat darlığı ameliyatı sonrası seyir
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makat darlığı ameliyatı sonrası seyir
#5345
Makat darlığı ameliyatı sonrası seyir 8 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0  
Makat darlığı genişletme operasyonundan sonra kişiler normal yaşantıya nekadar zamanda dönebiliyorlar
stemur (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/10/2015 19:31 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5346
Cvp:Makat darlığı ameliyatı sonrası seyir 8 Yıl, 6 Ay önce Karma: 7  
Makat kanalının daralmasına, çapının küçülmesine ve elastikiyet yeteneğini kaybetmesine, makat darlığı, anal darlık veya anal stenoz (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-darligi.html) adı verilir. İstirahat durumunda makat kanalının erişkinlerdeki ortalama çapı 3 cm, gevşeme ve açılma sırasında 5-9 cm ve tam kasılma ile birlikte 2.5 cm olarak ölçülmüştür. Makat darlığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-darligi.html) en sık olarak (% 90 oranında) hemoroid veya basur ameliyatı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/hemoroid-basur.html) sonrasında gelişir. Uygulanan tüm hemoroid veya basur ameliyatlarından (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html) sonra % 2-4 oranında makat darlığı gelişir. Komplike olmuş hemoroid olgularının ameliyatları sonrasında makat darlığı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-darligi.html) gelişme oranı ise % 5-10 sıklığına dek çıkar.

Makat darlığı varlığında, makat çıkışının (anal outlet) ve kaslarının (sfinkterler) durumunu değerlendirmek içim önceden bazı tetkikler gerekir. Bunlar: detaylı bir makat muayenesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makat-muayenesi.html), anorektal manometri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html), defekografi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/defekografi.html), endoanal ultrasonografi (www.taviloglu.com/endoskopi/endoskopik-u...i-endosonografi.html), anorektal MRG (www.hemoroiduzmani.com/180/arastirma-yon...e-endorektal-mr.html), balon atılım testi (www.hemoroiduzmani.com/173/arastirma-yon...on-atilim-testi.html), anoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/anoskopi.html), rektoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/rektoskopi.html), sigmoidoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/sigmoidoskopi.html) ve kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) gibi tetkiklerdir.

Bu tetkikleri takiben, makat darlığının (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-darligi.html) tedavisi için sıklıkla flep ve anoplasti olarak adlandırılan makatı genişletme ameliyatları uygulanır. Ameliyatların sonuçları; hastanın mevcut durumuna, olası risk faktörlerine, seçilen cerrahi yönteme, tercih edilen anestezi yöntemine, uygulayan cerraha, uygulanan merkeze, kullanılan araç, gereç ve teknolojiye göre değişkenlikler gösterebilir. Bu nedenlerle, farklı bir cerrahın ameliyat hakkında görüş bildirmesi, telkinlerde bulunması veya ileri sürülen değişik hekim görüşleri için hakemlik yapmasının, tedaviye olumsuz etkileri olabilir. Lütfen size ameliyat öneren meslektaşlarımıza başvurunuz ve mevcut sorularınızı aktarınız. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri gerçekleştiren Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nden yardım almak isterseniz randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/10/2015 19:32 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1