Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Gaz ve vücut kokusu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Gaz ve vücut kokusu
#6103
Gaz ve vücut kokusu 6 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
Hocam merhaba 2 kez doktora gittim asiri gaz nedeniyle ilaclar iyi geliyor gazim cok azaldi fakat gittigim 2 doktorda bunu strese derslere falan bagliyorlar simdi gaz azaldi ama koku olayi var acaba bu terleme nedeniyle mi olusuyor yoksa psikolojik mi ? Birde bagirsaklarda gurultu gibi birsey olmadan gaz gelip onu farketmeden kacirma ihtimalimiz var mi ?
Can7310 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/05/2017 16:56 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6106
Cvp:Gaz ve vücut kokusu 6 Yıl, 11 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Mesajınızda belirttiğiniz gaz sorununuz: hava yutma (aerofaji), karında sıvı toplanması (ascites), kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html), karın duvarında fıtık, huzursuz bağırsak sendromu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/irritabil-huzursuz-bagirsak-sendromu.html), hazımsızlık, gıda zehirlenmesi, gastrit, mide fıtığı, mide kanseri, Çölyak hastalığı, laktoz tahammülsüzlüğü (intoleransı), safra kesesi taşı, pankreatit, aşırı kilo alma ve yağlanma, böbrek taşı, polikistik karaciğer hastalığı, karaciğer yetersizliği ve sirozu, kalp yetersizliği, potasyum seviyesinin düşük olması, Ogilvie sendromu, hipotiroidi, şeker hastalığı, böbrek yetersizliği (nefrotik sendrom), karın zarı iltihabı (peritonit), karın içinde apse, kadınlarda adet öncesi dönem, kadınlarda yumurtalık (over) kisti, kadınlarda yumurtalık (over) kanseri, kadınlarda rahimde bazı urlar (fibroid), endometriozis, gebelik (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/gebelikte-sindirim-sistemi-degisiklikleri.html), kısmi bağırsak tıkanıklığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-dugumlenmesi.html), bağırsak divertiküliti (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsagin-divertikuler-hastaligi.html), bağırsak dönmesi (volvulus- www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-dugumlenmesi.html), bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/inflamatuar-bagirsak-hastaligi-crohn-ulseratif-kolit-vb.html), konjenital megakolon (doğuştan bağırsağın geniş olması - www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon.html), Hirschuprung hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), ailevi Akdeniz ateşi veya FMF hastalığı, bağırsak tüberkülozu, paralitik ileus, bazı parazit enfeksiyonları (Giardia, amip), bazı bakteri (E. Coli) enfeksiyonları, vb. çok çeşitli nedenlerle olabilir.

Makatta kötü koku: hazımsızlık (dispepsi), bağırsak bakterilerinde (mikrop) artış, kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), gaz ve dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html), ileri evre hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat fistülü ve apsesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), salgı yapan villöz adenom (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), Crohn hastalığı ve ülseratif kolit (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), Fournier gangreni (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...urnier-gangreni.html), vb. çeşitli durumlarda olabilir. Ayrıca, fasülye, mercimek, lahana, Brüksel lahanası ve soğan gibi bazı gıdalar bağırsak gazının (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-gazi.html) veya dışkının kötü koku almasına neden olabilir. Bu tür bir durumda bir İç Hastalıkları Uzmanı’na muayene olmanız yarar sağlar.

Son yıllarda makatta kötü koku sorununun psikolojik sorunlar ile yoğun ilişkisinin olduğu belirlenmiştir. Bu sorun Psikiyatri alanında, ‘’olfaktör referans sendromu (ORS)’’ olarak adlandırılmaktadır. Çok sayıda çalışmada, bu sorunun ağırlıklı olarak, kaygı bozukluğu (anksiete) ve takıntı bozukluğu (obsesif kompulsif bozukluk – OKB) gibi psikolojik sorunların varlığında rastlandığı bildirilmektedir. Bu hastaların, vücut genelinde veya makatta kötü koku hissetmelerine bağlı olarak, toplumsal alanlardan kaçtığı ve giderek içine kapandığı gözlenmektedir. Bu kişilerin, sorunlarına çözüm bulamadıklarını ileri sürerek, sürekli farklı hekimlere başvurdukları gözlenmiştir. Bu sorunun tedavisi Psikiyatri Uzmanları tarafından yürütülmektedir.

Gaz kaçırma konusundaki benzer bir sorunu (www.taviloglu.com/forum/index.php?option...catid=36&id=6074) geçen ay zaten yanıtlamıştık.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/05/2017 18:06 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1