Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makattan kötü koku ve terleme
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makattan kötü koku ve terleme
#6104
Makattan kötü koku ve terleme 6 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
merhaba 22 yasıdna ogrenciyim makat bölgemden terleyince dışkı kokusu geliyor ve akıntı ıslaklık olusuyor.
Yurtta kalıyorum cook rahatsız ediyor butun hijyen kurallarına uyuyorum.
Genel cerrahi muane oldum 2 ddefa hiç bir hastalık yok dedi ne yapmam lazım mantar egzamada yok dedi. Cok rahatsizim bu durumdan ne yapmam lazım
chtkml (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 4
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/05/2017 18:26 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6107
Cvp:Makattan kötü koku ve terleme 6 Yıl, 11 Ay önce Karma: 7  
Makatta kötü koku: hazımsızlık (dispepsi), bağırsak bakterilerinde (mikrop) artış, kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html), gaz ve dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html), ileri evre hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat fistülü ve apsesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), salgı yapan villöz adenom (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektosel (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/rektosel.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), Crohn hastalığı ve ülseratif kolit (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), Fournier gangreni (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...urnier-gangreni.html), vb. çeşitli durumlarda olabilir. Ayrıca, fasülye, mercimek, lahana, Brüksel lahanası ve soğan gibi bazı gıdalar bağırsak gazının (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-gazi.html) veya dışkının kötü koku almasına neden olabilir. Bu tür bir durumda bir İç Hastalıkları Uzmanı’na muayene olmanız yarar sağlar.

Son yıllarda makatta kötü koku sorununun psikolojik sorunlar ile yoğun ilişkisinin olduğu belirlenmiştir. Bu sorun Psikiyatri alanında, ‘’olfaktör referans sendromu (ORS)’’ olarak adlandırılmaktadır. Çok sayıda çalışmada, bu sorunun ağırlıklı olarak, kaygı bozukluğu (anksiete) ve takıntı bozukluğu (obsesif kompulsif bozukluk – OKB) gibi psikolojik sorunların varlığında rastlandığı bildirilmektedir. Bu hastaların, vücut genelinde veya makatta kötü koku hissetmelerine bağlı olarak, toplumsal alanlardan kaçtığı ve giderek içine kapandığı gözlenmektedir. Bu kişilerin, sorunlarına çözüm bulamadıklarını ileri sürerek, sürekli farklı hekimlere başvurdukları gözlenmiştir. Bu sorunun tedavisi Psikiyatri Uzmanları tarafından yürütülmektedir.

Aşırı terleme veya tıbbi terimi ile ‘’hiperhidrozis’’ el ayası, ayak tabanı, koltukaltı bölgesi ve nadiren de makat bölgesinde ve nüfusun % 0.5-1’inde görülür. Hiperhidrozis: otonom sinir sistemi bozukluğu, metabolik bozukluk (tiroid bezi hastalıkları, şeker hastalığı, hipoglisemi, gut, feokromasitoma ve menapoz), bazı ilaçlar (propranolol, fizostigmin, pilocarpin ve trisiklik antidepresanlar), ateşli bir hastalık, kronik alkolizm, tüberküloz veya tümörler (Hodgkin hastalığı) nedeniyle olabilir. Aşırı terleme için altta yatan herhangi bir neden bulunamazsa, sempatik sinir sisteminin fazla çalıştığı düşünülür. Vücudun sadece bir bölümünde olan aşırı terleme erişkin yaşlarda ortaya çıkabilir ve glomus tümörleri, miksödem, periferik nöropati gibi birçok hastalıkta görülebilir. Tedavide 1. bölgesel (topikal) ilaçlar: antikolinerjik ilaçlar, resorsinol, potasyum permanganat ve formaldahit 2. Sistemik (genel etki yapan) ilaçlar: antikolinerjik ilaçlar 3. Botoks enjeksiyonu: bölgesel olarak deri altına 50’şer üniteden iki enjeksiyon yapılır ve etkisi 2 ile 6 ay kadar devam eder. 4. Cerrahi tedavi: sempatektomi denilen aşırı terlemeyi yaratan sempatik sinirlerin kesilmesi prensibine dayanır. Sizin ön planda bir İç Hastalıkları veya Deri Hastalıkları Uzmanı'na muayene olmanız yararlı olur.

Makatta ıslaklık hissi ise; aşırı terleme, makat bölgesi temizliğinin yetersiz olması, egzema, dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html), hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat sarkması (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...-makat-sarkmasi.html), makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-fistul-ve-makat-apsesi.html), makat apsesi(www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), makat siğili (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...sigili-kondilom.html), anal kriptit (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anal-kriptit.html), iltihabi bağırsak hastalığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), huzursuz bağırsak sendromu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...girsak-sendromu.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), soliter rektal ülser sendromu (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lser-sendromu-2.html), bağırsak polipleri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html), egzema, sedef hastalığı (psöriazis), liken sklerozus, seboreik dermatit, vb. nedenlerle olabilir. Sizin bir Genel Cerrahi Uzmanı'na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya bağırsak ve makat hastalıkları (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/05/2017 18:27 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1