Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Hiçbir tedaviden sonuç alamadığım İBS
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Hiçbir tedaviden sonuç alamadığım İBS
#6678
Hiçbir tedaviden sonuç alamadığım İBS 5 Yıl, 1 Ay önce Karma: 0  
Hocam tam 3-4 senedir ibs hastalığı ile mücadele etmeye çalışıyorum. Tüm hayatımı altüst etti günlük yaşantım tamamen tuvalet ihtiyaçlarıma bağlı. İŞ hayatım olumsuz yönde etkileniyor. Çok iyi doktorlarla bu sürece devam ettim diyetler, bitkisel kürler vs vs uğraştım durdum ama hiç sonuç alamadım. Maddi manevi gerçekten çok yorucu bir hastalık çünkü hiçbir şekilde hastalığım geçmiyor. Sadece ilk gittiğim iç hastalıkları uzmanı doktor bana ………………………………….. kullanmamı önermişti ve onu içtiğim dönemde tam 2,5 sene arılarım azaldı. Diğer tedavi süreçlerinde bu ilacı almayı bırakıyordum ama gene ağrılarım devam ediyordu. 2,5 senenin sonunda tam 18 kilo aldım ilaç yüzünden ve daha kötüye gideceğimi düşündüğüm için kendi kendime bıraktım tam 5 ay oldu. Şuan tüm ağrılarım doruk seviyesine ulaştı işe gidemediğim günler oluyor tekrar bir profesör ile tedaviye başladım onun da ilk istediği kolonoskopi ve endoskopi oldu. Bu süreç hep böyle devam edecek anladığım kadarıyla sonu gelmeyecek. Size sorum benim ibs hastalığım sadece psikolojik mi ? İbs ve Biofeedback tedavisi yazınızda şu kısmı okuduğumda belki bana çare olabilir diye düşündüm yardımlarınız bekliyorum. '' Bu hastalar toplu mekanlarda, yoğun kaygı sonucunda patlama şeklinde dışkılama yapabildiklerinden, gaz ve dışkı kaçırma korkuları olduğu görülmektedir. Benzer bir şekilde İBS sorunu olan hastalar; okul, toplu taşıma araçları, AVM, sinema, tiyatro, konser salonu, stadyum, vb. kalabalık ortamlarda acil dışkılama arzusu hissetmekte ve sıklıkla ilk olarak tuvaletin yerini belirlemektedirler. Bu hastalar ek olarak, uzun süreli kara, hava ve deniz yolcuklarından da aynı mantıkla çok endişe ederler. İşte bu noktada, son yıllarda biofeedback tedavisi devreye girmiş ve bu şekilde beyin ve bağırsak ilişkisi düzeltilmeye çalışılmaktadır. ''
gkc (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 12/02/2019 12:01 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6679
Cvp:Hiçbir tedaviden sonuç alamadığım İBS 5 Yıl, 1 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. İrritabıl veya huzursuz bağırsak sendromu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...girsak-sendromu.html) yada kısaltılmış adı ile İBS, bağırsak alışkanlıklarında değişikliklerle seyreden bir sorundur. İrritabıl (huzursuz) bağırsak sendromu belirtileri sinir sistemi ile bağırsak kasları veya beyin ile bağırsak arasındaki ileti kusuru veya uyumsuzluk sonucunda gelişir. İBS tedavisinde; probiyotikler, çeşitli ilaçlar (prokinetikler, antikolinerjik ilaçlar, laksatifler, antidiyareik ilaçlar, trisiklik antidepresanlar) kullanılmaktadır. Bu ilaçların etki mekanizması bağırsak kaslarının hareketlerini normale döndürmek üzere programlanmıştır. İlaçlar irritabıl (huzursuz) bağırsak sendromu belirtilerini azaltır, hastada rahatlama sağlar, ancak hastalığı kökten tedavi etmezler. Son yıllarda ek olarak, biofeedback tedavisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...nda-biofeedback.html) başarılı bir şekilde İBS için kullanılmaktadır. Ayrıca, güncel olarak İBS tedavisinde ilaçlara ek olarak, dışkı nakli de kullanılmaktadır. Bu yöntemde sağlıklı bir kişiden alınan dışkı örneğinin bir mikrofiltrasyon sisteminden geçirildikten sonra; lavman, kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html), tablet, burundan takılan mide sondası yolu ile bağırsak sorunu olan kişilere verilmektedir. İBS tedavisi için doğru yaklaşım, Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) ve Psikiyatri Uzmanları ile Diyetisyenlerin ortaklaşa çalıştıkları bir Tıp Fakültesi veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaktır.

Dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) ve makat bölgesi ile yakınmalarınız mevcutsa, yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) veya ‘’bağırsak ve makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konusunda hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 12/02/2019 12:01 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1