Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Gastroskopi Önerildi, Korkuyorum.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Endoskopi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Gastroskopi Önerildi, Korkuyorum.
#115
Gastroskopi Önerildi, Korkuyorum. 14 Yıl, 11 Ay önce  
Hocam, bana şiddetli mide ağrısı yakınmalarım nedeni ile Gastroskopi tahlili önerildi, bende bundan çok korkuyorum, çünkü komşum oldu çok fazla zorlanmış bu iş sırasında. Ne dersiniz bu mutlaka şart mıdır?
Misafir39 (Ziyaretçi)

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#128
Cvp:Gastroskopi Önerildi, Korkuyorum. 14 Yıl, 11 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Gastroskopi: Gastroskop adı verilen ince ve kıvrılabilen bir tüp yardımı ile sindirim sisteminin üst bölümünün video monitörde görülerek incelenmesi işlemidir. Bu işlem sırasında, yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağı (duodenum) incelenebilir ve gerekiyorsa iç organların fotoğrafları alınabilir. Gastroskopi karın üst bölümlerinde ağrı, midede ekşime ve yanma, hazımsızlık, bulantı, kusma ve yutma güçlüğü gibi yakınmaları araştırmak amacı ile gerçekleştirilir. Bu sayede bu bölgenin ülser, gastrit, tümör vb. hastalıkların tanısı konulup ayırımı da gerçekleştirilebilir. Bu işlem sırasında gastroskop içinden geçirilen özel bir tel (biopsi forsepsi) yardımı ile biopsi yada parça alınabilir ve patolojik tetkike gönderilebilir. Biopsi için mutlak tümör şüphesi olması gerekmez. Örneğin mide ve on iki parmak bağırsağında gastrit ve ülsere yol açtığı bilinen Helikobacter pylori adlı bakterinin tanısının konulabilmesi amacı ile de biopsi alınabilir. Gastroskopi için ortalama 8 saatlik bir açlık gerekir. Gastroskopi öncesinde kalp, tansiyon vb. ilaçların büyük bir çoğunluğu alınabilir. Ancak, ASPİRİN, romatizma ve ağrı ilaçları, KANI SULANDIRICI İLAÇLAR (Kumadin, Heparin, vb.), insülin, demir preparatları veya antibiyotik kullanıyorsanız doktorunuzu uyarınız. Ayrıca mutlaka allerjileriniz konusunda doktorunuzu uyarınız.

Hekiminiz önerdi ise ve mevcut yakınmalar ile size Gastroskopi tetkiki gerekir. Bence korkmanıza gerek yok, günümüzde hem size koldan sakinleştirici bir cesaret iğnesi yapıyoruz ve hem de boğaza bir fıs fıs (sprey) sıkarak öğürme refleksini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ben çok ciddi bir sorun yaşayacağınızı düşünmem.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 13/09/2009 22:15 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1