Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makatta yanma ve kasıntı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makatta yanma ve kasıntı
#1662
Makatta yanma ve kasıntı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
Hocam 2 3 sendır kılo almamla bırlıkte cok fazla gaz cıkarma ıstegı duyuyorum bununla bırlıkte tuvalete cıktıgımda kabızlık cekmıyorum ama cogunlukla azar azar ıhtıyacımı gıderebılıyorum ve tuvalete cıktıktan sonra makatta yanma oluyor bazende kasınıyor sankı acıklık varmıs gıbı gunluk ıslerımı yaparken rahatsızlık cekıyorum sankı bır fazlalık varmıs gıbı gelıyor makatta herhangı bır meme ucu fln yok bazen agrım oluyor bunların nedenı ne olabılır sankı acılma olmus gıbı gelıyor cok rahatsızım bu durumdan bıgılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
efil (Ziyaretçi)
Gönderiler: 0
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1663
Makatta yanma, kaşıntı, gaz çı... 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 7  
Makatta yanma, kaşıntı, gaz çıkartma isteği gibi yakınmalarınız var. Bu tür yakınmaları ağırlıkla makat çatlağı (anal fissür) veya basur (hemoroid) gibi sorunlarda görürüz. Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtıktır (çatlaktır). Makatta (anüs) çatlak veya yırtık genellikle yoğun bir kabızlık veya ishal dönemini izleyerek oluşur. Sert, kuru (taş gibi) veya aşırı ishalli bir dışkının zorla makattan geçmesi sırasında bu bölgeyi yırtması ile oluşur. Genelde çatlak (fissür) yüzeyel olarak başlar ve hızla iyileşir. Bazen derinleşip altta yatan makat iç kasına (sfinkter kası) ulaşabilir. Bu durumda hastalık kronik (süreğen) hale gelmiştir. Anal fissürler’in çoğunun (% 50’den fazlası) kendiliğinden iyileşirken diğerlerinin neden iyileşemediği kesin olarak bilinmemektedir, ancak kabızlık yada ishalin devam etmesi bu duruma en sık neden olan durumdur. Bunlara ek olarak, her dışkılama sırasında, dışkı buradaki yara ile temas eder ve iyileşmeyi geciktirir. Bu da makat iç kasının (sfinkter) kasılmasına neden olur. Makat iç kasının (sfinkter kası) kasılı kalması çatlağın (fissür) iyileşmesini engeller. Makatta çatlak veya yırtığın belirtileri: makatta ağrı, makattan kanama, makatta şişme, makatta kaşıntı hissidir. Makatta çatlak kanser nedeni değildir, fakat makatta çatlak veya yırtık hastalığının belirti ve bulguları kalın bağırsak kanserleri ve diğer sindirim sistemi hastalıklarının belirtileriyle benzerlik gösterebilir.

Hemoroid veya basur en sık rastlanılan yakınmalardan birisidir. Hemoroid veya basur 30 yaşın üzerindeki nüfusun % 50’sinden fazlasında gelişir. Genellikle hastalar utanma duygusu nedeniyle hastalar doktora çok geç başvururlar. Günümüzdeki tedavi yöntemleri ile tedavi çok daha ağrısız ve kolay bir şekil almıştır. Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen hemoroid veya basur, makat (anüs ve rektum) bölgesindeki toplar damarlarının genişlemesi veya varisi olarak tarif edilir. Yer aldıkları bölgeye göre hemoroid veya basur iç ve dış olarak ikiye ayrılır. Hemoroid veya basur oluşumunu kolaylaştıran faktörler: ileri yaş, kronik kabızlık, kronik ishal, gebelik, kalıtım, dışkılama sırasında aşırı ıkınma, fazla laksatif (dışkı yumuşatıcı) veya lavman kullanımı, tuvalette okuma alışkanlığı olması veya uzun süre harcamadır. Bundan dolayı şikayetler olduğunda önce bir Genel Cerrahi Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1