Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı
#5258
Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı 8 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Hocam iyi gunler
benim sorunum yaklaşık 4 gündür makatimda ve kuyruk sokumumda ağrı oluyor geceleri siddetleniyor bazen.makatimdan kan gelme olayi yok ,tuvalet ihtiyaçimi giderirken sanki makatimda ameliyatliymisim gibi baskı ve agri yapıyor. Tuvalette yanma ve acisma olmuyor sadece baskı yapıyor .bu ağrı kuyruk sokumumda da var. ilcemizde brans doktoru yok merkeze 75 km ancak yollar teror sikintisi oldugu icin gidemiyorum. Öksürürken bile agri yapiyor.makatimda herhangi bir yara ,meme ,iltihap hicbirsey yok.ilcedeki uzman doktorada gozuktum oda makatima bakti herhangi bisey gorunmuyor dedi.kac gundur makat ve kuyruk sokumu agrisindan harap oldum elimden birsey gelmiyor....BEN NAPCAM CARESIZ KALDIM NOLUR YARDIMCI OLUN ACIL BI CEVAP YAZIN NOLUR KALDIM BURDA.
emremre (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 08/08/2015 15:29 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5259
Cvp:Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı 8 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Makat bölgesinde ağrı: en sık olarak, makat çatlağı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html), basur (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html), makat apsesi (www.hemoroiduzmani.com/159/hemoroid-ile-...ar/makat-apsesi.html) ve ayrıca; makat fistülü (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ve-makat-apsesi.html), proktalgia fugax (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-agri.html), levator ani sendromu (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-agri.html), makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html), kriptit (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anal-kriptit.html), proktit (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/proktit.html), iltihabi bağırsak hastalıkları (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...eratif-kolit-vb.html), anismus (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html), cinsel temasla bulaşan hastalıklar (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...at-hastaliklari.html), makat siğili (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...sigili-kondilom.html), kuyruk sokumu kemiği ağrısı (koksikodini), taşlaşmış dışkı (fekal imparksiyon), makatta kaşınma (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...e-makatta-yanma.html), soliter rektal ülser sendromu (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lser-sendromu-2.html), kıl dönmesi (www.taviloglu.com/genel-cerrahi/kil-donm...pilonidal-sinus.html), vb. hastalıklarda görülür. Olağanüstü durum nedeni ile şehir merkezine gidemediğinizi yazmışsınız. Bu durumda makat ağrısından korunmak için penis köküne doğru banyonun kenarına veya sert bir zemine oturmak fayda sağlar. Ayrıca, topuklara değme şeklinde gevşeme egzersizleri ve makat kenarına her iki taraftan parmaklar ile yumuşak bir şekilde günde ortalama 50 kez masaj yapılması puborektal kas adı verilen bu bölgede kasılmaya yol açan kasta rahatlama sağlar. Ilık su ile oturma banyosu ve dönüşümlü olarak 5 dakika süre ile buz uygulaması yarar sağlar. Oturma banyosunu, günde 5-6 kez 24o C ile 38o C arasındaki ılık su içine 15-20 dakika süre ile oturarak yapmak yarar sağlar. Yaz aylarında denize, göle veya havuza girmek yarar sağlar. 
Hafta sonu bu uygulamaları yapıp, hafta başında sorun devam ediyorsa ilçedeki Genel Cerrahi Uzmanı’na tekrar muayene olmanız yarar sağlar. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 08/08/2015 15:39 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5260
Cvp:Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı 8 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler icin.ilcemizde genel cerrahi uzmani yok sadece normal bi doktor var pratisyen galiba.merkeze gidemiyorum terör yüzünden napcam bilemiyorum .sıcak su uygulamasini yapıyorum gunde bir kac defa.benim sorunum genel olarak bellimi acaba?
ağrı kesici ve kas gevşetici verdi buradaki pratisyen hekim.kullaniyorum ama etkisi geçince yine aynı. Neymiş bu illet beni perisan etti. bu onerdiklerinizin haricinde baska onerileriniz varsa krem falan olabilirmi?

(Hocam çaresizlik cok kötü)
emremre (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5261
Cvp:Makatta ve kuyruk sokumunda ağrı 8 Yıl, 8 Ay önce Karma: 7  
Çaresizliğinizi çok iyi anladım ve size olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım, ancak maalesef ekibimizin size sanal ortamda tanı koyabilmesi veya ilaç önerebilmesi mümkün değil, zira bu durum mevcut sorununuzun daha komplike olmasına neden olabilir. Acil şifa dileğimle.

Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu

Genel Cerrahi Profesörü
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 08/08/2015 16:05 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1