Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Makat etrafında sertlik, peniste ağrı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Makat etrafında sertlik, peniste ağrı
#6894
Makat etrafında sertlik, peniste ağrı 3 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
Merhabalar hocam

Benim sorunum 2 yıl önce başlayan prostatit hastalığı ve aynı zamanda 2veya 3.derece teşhis konulan iç hemoroid. Hocam asıl sorum makatımın halka olan kısmında sertlik ve kuruluk oluyor, makatta herhangi bir ağrım yok makattaki kas sertliği peniste ağrı yapıyor, dışkıdan sonra penisim uyuşuyor ve hassaslaşıyor. Bazı arkadaşlar fistül, fissür vb hastalıkların prostatit semptomları yapacağını söylüyorlar bana bir yardımcı olurmusunuz hocam şehir dışından yazıyorum size aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

Sorunum
Makat etrafında kas sertliği, idrar yaparken istemsizce durup tekrar başlatma, Peniste yanma, peniste hissizlik, penis ucunda hassasiyet ağrı, idrardan sonra veya idrar anında yanma, pelvik tabanda bölgede gerginlik mherhangi bir rahatsızlık bu durumlara yol açabilirmi?
Mustafaa (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6898
Cvp:Makat etrafında sertlik, peniste ağrı 3 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Prostatit, erkeklerde prostat bezinin iltihabına verilen addır. Prostat bezi, mesane kökünde ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektum komşuluğunda yer alır ve ana görevi üremede rol oynamaktır. Boşalma sırasında gelen sıvının % 70’i prostat bezinde üretilir ve yumurtalıklarda (testis) üretilen sperm ile karıştırılarak cinsel temas sırasında dışarıya atılır. ‘’Prostatit’’ varlığında: idrar yaparken şiddetli ağrı ve yanma, ateş, titreme, cinsel isteksizlik, erkeğin boşalma sırasında makat bölgesinde ağrı, makatta batma ve yanma, ateş ve idrar yolu enfeksiyonu görülür.

Makatın istemsiz olarak aşırı kasılması, yada makatın gevşeme kusuru; ‘’anismus’’ (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/anismus.html) olarak adlandırılır. Anismus varlığında: dışkılama zorluğu, parmak desteği ile dışkılama yapılması, dışkının makatın ağzına gelip tıkanma nedeni ile bir türlü dışarıya atılamaması, dışkıda incelme olması, dışkının tam boşalmaması, cinsel yaşamda mutsuzluk, cinsel ilişki sonrasında makatta ağrı (proktalji), erkeklerde sertleşme sorunları, peniste ağrı ve yanma, kadınlarda ağrılı cinsel temas, kuyruk sokumu, bel ve kalçada ağrı ve kesik kesik idrar yapma gibi belirtiler görülür. Anismus tedavisinde; Kegel egzersizleri, Botoks tedavisi, makat kasları stimülasyonu ve biofeedback tedavisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...nda-biofeedback.html) tercih edilir ve bu şekilde hastaların ortalama % 80’inde başarı elde edilmektedir. Yalnız proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz.

Saygılar,


Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının
ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 05/12/2020 14:48 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1