Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Ameliyata rağmen düzelmeyen makat çatlağı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Ameliyata rağmen düzelmeyen makat çatlağı
#3000
Ameliyata rağmen düzelmeyen makat çatlağı 11 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
Size Ankara'dan, mesajımın bizzat tarafınızca okunabilmesi dileklerimle yazıyorum. Ben 27 yaşını doldurmak üzere olan bir anal fissür hastasıyım. Hastalığım Şubat'ın 24'ü ile başlayan hafta, uzun yıllardır sürdürdüğüm dikkatsiz ve sağlıksız beslenmemden ötürü 3 gün boyu süren kabızlıktan sonra ortaya çıktı. Gaita'nın büyüklüğü ve sertliğinden dolayı tam makatımın ağzında bir süre asılı kalması dolayısıyla aşırı ıkınmamdan ötürü bu rahatsızlığa yakalandım. Mesleğim Mütercim-Tercümanlık olduğu için, uzun süreler boyu bilgisayar karşısında oturmak durumunda kalıyorum. Bu sebeple makat dinlenme basıncım da tahminimce yüksek seyrediyor/seyredecek. Anal dilatasyon operasyonu geçirdim ve iyileştim, ancak, dün tuvalete çıktığımda, gaita makatımdan geçerken fissürümün son iyileşme haftasında hissettiğim, çatlak olan bölgeyi tekrar hissettim. Herhangi bir ağrı veya yanma duymadım ancak, dün tuvalete çıkmadan önce de bilgisayar karşısında otururken kaybolmuş olan şikayetlerimden; aralıklarla, oradaki derim cimciklenmişcesine 1-2 saniyelik acı hissi, hareket ederken orada bir yara bulunduğuna dair hislerim geri döndü. Dilatasyon operasyonumdan önce 1 ay boyu sıcak suya oturma ve bol lifli diyeti uygulamıştım ancak 3. hafta belirtiler kaybolmuş ve 4. haftanın başında, geri gelmişti. Anal fissüre yol açan kabızlığım, diyetimde yaptığım değişiklikler sayesinde bir daha hiç olmadı. Konusunda uzman bir hekim arayışındayım. Sizin de ülkemizdeki sayılı hekimlerden biri olduğunuzu yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendim. Bu sorunumdan tamamiyle kurtulmak istiyorum. Ancak, Ankara'da yaşıyor olmam sebebiyle, çok istesem de, şahsınıza tedavi olmaya gelme gibi bir durumum malesef yok. Makatta çatlak konusunda ve ameliyatında en az sizin kadar deneyimli olduğunu bildiğiniz, işinin ehli olan ve Ankara'da hekimlik yapan bir meslektaşınıza beni yönlendirebilmeniz acaba mümkün olabilir mi?
Bu konuda yardımcı olabilmenizi gerçekten çok isterim. Bu hastalık sebebiyle psikolojik durumum oldukça kötü. Hayattan zevk alamıyorum, bir günümü diğer günümden ayırt edemez bir duruma geldim. Yaklaşık 6-7 ay sonra askere gideceğim. Bir hekim olarak duyarlılığınıza sığınarak size bu mesajı yazıyorum. Umarım sekreteriniz bu yazımı size ulaştırır. Randevu alma sayfasını kullanarak bu yazıyı size ulaştırdığım için kusura bakmayın, ama çaresiz durumdayım ve bu aşamadan sonra ne yapılacak ise, gerçekten işinin ehli olan bir hekim tarafından yapılması gerektiğine inanıyorum. Mesleki hayatınızda başarılar, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.

Saygılarımla,
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 787
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3001
Cvp:Ameliyata rağmen düzelmeyen makat çatlağı 11 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
Geçmiş olsun, tüm mesajlarda olduğu gibi sorunuz bizzat benim tarafından yanıtlanmıştır. Anal fissür (makat çatlağı veya makat yırtığı - www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) sorununuz olduğunu ve anal dilatasyon (makat genişletme) ameliyatı geçirdiğinizi belirtmişsiniz. Ne kadar önce olduğunu bilemediğim ameliyatınız sonrasında yakınmalarınızın tekrarladığını ve makatta huzursuzluk hissettiğinizi belirtmişsiniz. Sizin kolorektal cerrahi (bağırsak cerrahisi - www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile uğraşan bir hekime gereksinimiz var. Ankara’daki tüm Tıp Fakülteleri’nde bu konu ile uğraşan çok deneyimli ve mahir meslektaşlarım mevcuttur.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

(0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 787
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 06/05/2012 14:19 tarafından hasta sorunu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1