Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Hemoroid ameliyatı sonrası gelişen makat darlığı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Hemoroid (Basur) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Hemoroid ameliyatı sonrası gelişen makat darlığı
#6334
Hemoroid ameliyatı sonrası gelişen makat darlığı 6 Yıl, 1 Ay önce Karma: 0  
Hocam yaşım 22 dir. 10 senedir kabızlık var. Geçmişte yeşillikte pek aram yoktu. 1.5 sene önce kendisinin hemoroit konusunda uzman olduğunu söyleyen doçent dr. ünvanlı özel klinikte 3. derece hemoroit ameliyatı oldum. İçtekileri lazerle dıştakileri kesti. Sonrasında makat darlığı oluştu. Onun için ameliyat olduğum doktora gittim. Bu kağıtı imzala dedi seni ameliyata alalım. Makat ağzının sol bölümünde işlem yaptı makatı genişletti. 2 ay sonra yine eskisi gibi daraldı. Bir daha oraya gitmek istemiyorum. Kabızlık için başka hastanede koloskopi yaptırdım tüm bağırsak mukozası normal çıktı. Bağırsak tembelliği deyip laktasik ilaç yazıp geçiştirdiler. İlaç bitince yine eskiye döndüm. Son 1 yıldır sabah akşam aynı saatlerde olmak üzere günde 2 kere dışkılama yapıyorum ama bayağı ıkınmadan dışkılayamıyorum. Sabahları akşama nazaran daha rahat dışkılıyorum. Sanki makatla bağırsak bağlantısı kopuk gibi... Bağırsak dışkı çıksın diye isyan ederken makat olaydan bihaber. Bazen karnım gaz+dışkıdan balon gibi şişiyor ama makatta göre sanki çıkmak isteyen dışkı yok. Ayıca çokta az olsa makat sarkması mevcut. Kabızlık + Makat darlığı başka soruna mahal vermecek şekilde kesin çözümünüz var mı hocam?
Hepyek (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 30/01/2018 12:15 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6336
Cvp:Hemoroid ameliyatı sonrası makat darlığı 6 Yıl, 1 Ay önce Karma: 7  
Evladım sana geçmiş olsun. Mesajında, 1.5 yıl önce geçirdiğin hemoroid ameliyatı sonrasında makat darlığı geliştiğini ve aynı cerrahın bu nedenle yaptığı ikinci ameliyatın da sorunununa çözüm olmadığını yazmış ve ekibimizin bu konuda kesin çözümü olup olmadığını sorgulamışsın.

Makat kanalının daralmasına, çapının küçülmesine ve elastikiyet yeteneğini kaybetmesine; makat darlığı, anal darlık veya anal stenoz adı verilir ve ilgili linkte (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-darligi.html) açıklanan pekçok nedenle gelişir. İstirahat durumunda makat kanalının erişkinlerdeki ortalama çapı 3 cm, gevşeme ve açılma sırasında 5-9 cm ve tam kasılma ile birlikte 2.5 cm olarak ölçülmüştür. Makat darlığı çoğunlukla makat bölgesi ameliyatları sonrasında görülürken, en sık olarak hemoroid veya basur ameliyatları (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik.../hemoroid-basur.html) sonrasında gelişir. Uygulanan tüm hemoroid veya basur ameliyatlarından sonra % 2-4 oranında ve komplike olmuş hemoroidlerde % ise 5-10 sıklığında makat darlığı gelişir. Bu tür bir durumda, detaylı bir makat muayenesi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makat-muayenesi.html) sonrasında bazı tetkikler yapmak gerekebilir ve sonrasında size tedavinizin detayları hakkında detaylı açıklama yapılabilir. Makat darlığı tedavisinde; ’makat darlığı için kesin çözüm’’, ‘’ makat darlığı için kesin tedavi‘’ ‘’ makat darlığına son’’, ‘’ makat darlığı için garantili tedavi’’, ‘‘makat darlığına paydos’’, gibi bir gerçek maalesef mümkün değildir. Yalnız kolorektal cerrahi ve proktoloji veya [b]‘[i]’bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi[/i]/b]’’ (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren ve bu alandaki tüm ameliyatsız tedaviler ile ameliyatları gerçekleştiren ekibimizden yardım almak istemen durumunda, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsin.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 07/02/2018 14:41 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1